Pages Menu
Menü

Megjelenés dátuma 2018. 08. 21.

Pontmentés emberhátrányban

Hiába támadta végig az Erzsébeti SMTK NB III-as labdarúgócsapata a Salgótarján elleni mérkőzést, a játékot sikeresen ölő vendégek ponttal távoztak az Ady Endre útról, sőt, a mieink örülhettek a döntetlennek. A piros-fehérek a második félidő nagy részében tíz emberrel játszottak, és bár az SBTC szerzett vezetést, az erzsébetiek nagy akarása góllá érett a hosszabbításban.

Az augusztusi kánikulában a tarjániak azt nyújtották, amit Turi Zoltán, az ESMTK vezetőedzője várt tőlük: rendkívül defenzív, időhúzó, a futballt minden eszközzel megakadályozó „játék”, egy-egy kontratámadással kibővítve. Az erzsébetiek az elejétől fogva kezdeményezőbbek voltak, de az utolsó átadásokba rendre hiba csúszott. A félidő hajrájában egy formás, Privigyei Ádám, Nagy Martin, Kovács Dániel akció végén Horváth Levente elé került a labda, akinek 13 méteres lövését nagy bravúrral védte a vendégek kapusa.

A szünet utáni percekben ismét az SBTC fiatal hálóőre volt a főszereplő, a kezdés után Nagy Richárd, majd Soós Bence lövését hárította. Ezt követően középen ketten is üresen érkeztek, de Slezák Richárd passza nem jutott el hozzájuk. Az első komolyabb nógrádi támadás aztán góllal végződött, egy labdaszerzés után mintegy 22 méterről kilőtte a fekete-fehérek játékosa a hosszú felső sarkot. A váratlan találatot egy erzsébeti kényszercsere követte, mert Nagy Martin rosszullétre panaszkodott. A 64. percben megfogyatkoztak a piros-fehérek, Markovics Bence második sárga lapja után megkapta a pirosat is. Tetézte a bajt, hogy Szabó Ádám vádlija megsérült, ám több cserelehetősége már nem volt az ESMTK-nak.

A mieink az emberhátrány ellenére kitartóan mentek előre. Előbb egy 16-oson belüli buktatás után előnyszabályt ítélt a játékvezető, de a rossz labdakezelés miatt odalett a helyzet, majd Bartha Roland góljánál lest intett a partjelző – az esetet visszanézve úgy tűnt, tévedett. A vendégek megduplázhatták volna előnyüket, de szerencsére egyik játékosuk rossz megoldást választott, távolról át akarta emelni Bonica Sebastianon a labdát, kapusunk pedig védte a vérszegény próbálkozást. A nagy akarás a 94. percben hozta meg gyümölcsét. Bányai Róbert ugratta ki a bal oldalon Privigyeit, ő középre passzolt Barthának, aki 12 méterről, fejmagasságban a bal sarokba lőtt.

– Sajnos a tarjániak játékot széttördelő, a végletekig lelassító produkciójához partner volt a játékvezető, sem a durvaságokat, sem az időhúzást nem büntette kellő eréllyel – mondta Turi Zoltán. – Nem játszottunk pontosan, a helyzeteinket sorra kihagytuk, majd bő tíz perc alatt gól- és emberhátrányba kerültünk, sőt Szabónak sérülten kellett futballoznia. Becsülettel hajtottak a srácok, és megérdemelten szereztük meg az egyenlítő gólt.

Az ESMTK legközelebb augusztus 25-én, szombaton 17 órakor Putnokon lép pályára.

 

Erzsébeti SMTK–Salgótarjáni BTC 1-1 (0-0)

ESMTK: Bonica – Nagy M. (Lázár, 54.), Privigyei, Markovics, Tóbiás – Kovács D. (Bartha R., 61.), Bányai, Szabó Á. – Soós B., Slezák, Horváth L. (Nagy R., 46.)

G.: Bartha R. (94.)

Kiállítva: Markovics (64.)