Pages Menu
Menü

Megjelenés dátuma 2023. 11. 14.

Pontszerzés a vásárhelyi rangadón

A sérülésektől alaposan megtizedelt ESMTK-ra nehéz feladat várt a dobogóért harcoló Hódmezővásárhely otthonában november második vasárnapján. A piros-fehérek azonban kétszer is előnybe kerültek, és végül az egyenlő erők küzdelmét hozó mérkőzésen egy pontot szereztek.

 

Nem könnyítette meg Turi Zoltán vezetőedző dolgát, hogy a húzódást szenvedett Szűcs Levente sem állhatott a csapat rendelkezésére Hódmezővásárhelyen. Az előző napok esőzése miatt egyenetlen, helyenként mély talajú pályán csaptak össze a felek.

Az első meglepetést a hazaiak okozták azzal, hogy átadták a területet és ezzel a kezdeményezést az ESMTK-nak, ők pedig hosszú indításokkal és pontrúgásokkal igyekeztek veszélyt teremteni az erzsébeti kapunál. Egy jobbról érkező szöglet után Márton Dávid öt méterről fejelt a jobb sarok mellé, majd a túloldalon a jobbról középre adott labdát néhány méterről lőtte fölé az egyik vásárhelyi támadó. Bő félóra elteltével megszerezték a vezetést a piros-fehérek. A balról jövő beadást Rédei Adrián visszafejelte Wirth Dánielhez, aki levette a labdát, majd tíz méterről a jobb alsó sarokba lőtt. Még a szünet előtt cserére kényszerült csapatunk, Slezák Richárd a vádliját fájlalva – megrúgták középpályásunk lábát – jött le a pályáról, és ez némi átszervezéssel járt.

A második félidőben kiegyenlített játékot láthatott a közönség, és sokáig nem talált fogást az ESMTK-n a Hódmezővásárhely. A 64. percben a 16-os jobb sarka közeléből végezhetett el szabadrúgást a hazai együttes, a kéttagú sorfal szétnyílt, így a lövés utat talált az erzsébeti kapu bal sarkába. Nem sokkal később Wirth Dánielt buktatták a büntetőterületen belül, a tizenegyest sértett magabiztosan értékesítette. Nem volt benne az egyenlítés a HFC játékában, a 75. percben mégis egalizálták az állást a kék-sárgák. A 16-os és az alapvonal találkozásánál Rédei próbálta meg szerelni a hazaiak játékosát, de a lábát találta el, a büntetőt pedig belőtték a vásárhelyiek. A hátralévő negyedórában veszélyesebben futballozott az ESMTK, de az utolsó passzokba rendre hiba csúszott, így az eredmény már nem változott.

– Ezer sebből vérezve is a három pontért utaztunk Hódmezővásárhelyre – mondta Turi Zoltán. – Nagyot küzdöttek a fiúk, örülünk a megszerzett pontnak, de kissé csalódottak vagyunk, mert kétszer is vezettünk, és olyan hibák után kaptunk gólokat, amelyeket nem indokolt a játék menete.

Az ESMTK legközelebb november 18-án, szombaton 13 órakor Cegléden, a Zsengellér Gyula Sportcentrumban lép pályára a CVSE ellen.

 

Hódmezővásárhelyi FC–Erzsébeti SMTK 2-2 (0-1)

ESMTK: Gábor – Molnár R., Rédei, Tagai, Márton – Kovács B., Slezák (Lucz, 40.) – Molnár J. (Helmich, 94.), Soós B., Bán (Dörnyei, 81.) – Wirth

G.: Wirth (34., 69. – 11-esből)

 

Fotó: Hódmezővásárhelyi FC Facebook-oldal