Pages Menu
Menü

Megjelenés dátuma 2019. 10. 14.

Pontszerzés Debrecenben

A csoport egyik legerősebb csapatával játszott Debrecenben az Erzsébeti SMTK. A DEAC elleni változatos mérkőzésen döntetlen született, de a piros-fehéreknek maradt hiányérzetük a lefújás után.

 

Jó időben, jó körülmények között feszültek egymásnak a felek a debreceni Egyetemi Sporttelepen. Az erzsébetieknél hiányzott a sárga lapok miatt eltiltott Boda József, a hazaiaknál pedig több egykori NB I-es játékos is pályára lépett.

Jól kezdtek a piros-fehérek, és a 9. percben megszerezték a vezetést. Egy labdaszerzés után Herczeg László és Horváth Levente tört kapura egy védővel szemben, utóbbi majdnem elvesztette a labdát, de kihasználta a debreceniek tétovázást, és nyolc méterről a hálóba passzolt. A gól után magához tért a DEAC, és elsősorban beadásokkal próbált zavart kelteni az ESMTK kapuja előtt. Az erzsébetiek előnye két szabadrúgásnál is nőhetett volna, Herczeg lövései centikkel kerülték el a debreceni kaput.

A szünetet követően két nagy védelmi hibából fordítottak a házigazdák, de nem sokáig örülhettek a vezetésüknek. Herczeg viharzott keresztül a DEAC térfelén, majd jól passzolt Horváth Leventéhez, aki a kifutó kapus mellett-felett emelt a hálóba. Nem sokkal később a tizenhatoson belül kirúgták gólszerzőnk lábát, de a játékvezető nem ítélt büntetőt, csatárunkat pedig le kellett cserélni. A nagy kedvvel játszó Herczeg sem kapott tizenegyest, amikor egy ütemtelen szerelési kísérletnél eltalálták a lábát. Az utolsó percekben emberelőnyben játszott az ESMTK, mert egyik hazai játékost második sárga lappal kiállították.

– Nem lehetnénk elégedetlenek, hiszen az eddigi legjobb ellenfelünk otthonából hoztunk el egy pontot, de nem hallgathatom el, hogy két egyértelmű tizenegyestől fosztott meg bennünket a játékvezető – mondta Turi Zoltán vezetőedző.

Az ESMTK legközelebb október 20-án, vasárnap 14 órakor a Sényő együttesét fogadja az Ady Endre úti stadionban.

 

Debreceni EAC–Erzsébeti SMTK 2-2 (0-1)

ESMTK: Bonica – Lázár, Gubacsi, Lipcsei Á., Tóbiás – Herczeg (Reznek, 91.), Túri D., Kovács B. (Oroszi, 69.) – Kovács D. (Despotovic, 83.), Horváth L. (Oroszi, 71.), Slezák

G.: Horváth L. (9., 64.)

(fotó: https://www.facebook.com/EsmtkSzurkoloinakBaratiKore/)