Pages Menu
Menü

Megjelenés dátuma 2021. 05. 26.

Pünkösdi pontvesztés Majoson

A Közép csoport sereghajtójához látogatott pünkösdkor az Erzsébeti SMTK. A kevés gólszerzési lehetőségüket kihagyták a piros-fehérek, így csak egy pontot hozhattak haza. A mérkőzésen súlyos sérülést szenvedett a hátvéd Tóbiás Zsolt.

A Bonyhádhoz tartozó Majos sporttelepén vendégeskedett legutóbb az ESMTK. Tiszta pirosban pályára lépő csapatunkban helyet kapott a korábban kézsérülés miatt hiányzó Slezák Richárd, viszont Soós Bence a bemelegítéskor fájdalmat érzett a lábában, így az ő szerepeltetését nem kockáztatta meg Turi Zoltán vezetőedző.

Az utolsó hazai NB III-as mérkőzésüket játszó hazaiak lelkesen igyekeztek megakadályozni az erzsébetiek helyzetbe kerülését, a kapujuktól harminc méterre élőfalat húztak. Ennek ellenére akadt három lehetőségük a piros-fehéreknek, de Horváth Levente lövését védte a majosi hálóőr, majd később Horváth L. és Kovács Dániel kísérlete is alig kerülte el a kaput. A félidő hajrában lesgólt értek el a házigazdák.

A szünet után nem volt átütőerő az erzsébeti támadásokban, sok pontatlan átadás jellemezte játékunkat. A 67. percben Tóbiás Zsoltot egy párharc során jól láthatóan megütötte az egyik majosi játékos, de még csak sárga lapot sem kapott. Balhátvédünket némi ápolás után le kellett cserélni. A meccs utolsó tíz percében előrébb merészkedtek a zöldmezesek, de ők sem jártak sikerrel.

Miután visszaérkezett az ESMTK Budapestre, az ügyeletes kórházba szállították Tóbiás Zsoltot, ahol a hajnal órákra született meg a pontos diagnózis: védőnk arccsonttörést és agyrázkódást szenvedett. Szerencsére nem mozdult el egyetlen csontja sem, de a felépülése 4-6 hetet vesz igénybe, vagyis pihennie kell.

– Azt kaptuk, amire számítottunk, vagyis egy keményen védekező, kontrákkal próbálkozó ellenfelet – mondta Turi Zoltán. – Sajnos a hazaiak többször is átlépték az alattomosság határát, és ezeket a durvaságokat a játékvezető egyáltalán nem büntette lapokkal. Nyerni akartunk, de ezúttal hiányzott játékunkból az a plusz, ami ehhez kellett volna. Az évadot győzelemmel szeretnénk befejezni május utolsó hétvégéjén a szurkolóink előtt.

Az ESMTK a 2020–21-es bajnokságot május 30-án, vasárnap 18 órakor az Ady Endre úton zárja, ellenfele a Monor gárdája lesz.

 

Majosi SE–Erzsébeti SMTK 0-0

ESMTK: Menczeles – Nagy M., Póti, Lipcsei Á., Tóbiás (Dankó, 70.) – Slezák (Lázár, 76.), Kovács B., Túri D., Horváth R. (Járvás, 79.) – Kovács D., Horváth L.

 

Fotó: https://www.facebook.com/EsmtkSzurkoloinakBaratiKore