Pages Menu
Menü

Megjelenés dátuma 2018. 03. 11.

Saját magunkat vertük meg

Egy hete még a tél volt az úr a magyar futballpályákon, most viszont már kellemes tavaszi időben, viszonylag jó talajú pályákon játszottak a csapatok. Az NB III Keleti csoportjában az Erzsébeti SMTK is megkezdte a tavaszi idényt – egy váratlan vereséggel. A piros-fehérek a Debreceni EAC vendégeként maradtak pont nélkül.

Az elvileg egyetemi csapatnak számító, az őszi szezon után a bennmaradásért küzdő DEAC alaposan megerősítette keretét a télen. A hajdúságiak átigazolták a korábban a Debreceni VSC-ben évekig meghatározó szerepet betöltő, 33 esztendős Máté Pétert, a három mérkőzésen a Lokival a Bajnokok Ligája csoportkörében is pályára lévő, 32 éves, hondurasi Luis Ramost, valamint a 31 esztendős, szintén jelentős élvonalbeli tapasztalattal rendelkező Spitzmüller Istvánt. Persze, ha az NB I-ben a Puskás Akadémia felállhat kilenc légióssal…

Ennek ellenére az első félidőben egyértelműen az erzsébetiek akarata érvényesült. Több veszélyes támadást vezetett az ESMTK, és a félidő közepén az egyik ilyen akció végén Soós Bencét ellökték a 16-oson belül, a bíró pedig jogosan ítélt büntetőt. A tizenegyest Boda József nagy erővel a jobb felső sarokba lőtte. A gól után is a mieink alakítottak ki helyzeteket, a hazai kapusnak kétszer is bravúrral kellett mentenie.

A szünet után nem sokkal egy beadást követően a lecsorgó labdára a debreceniek cserejátékosa mozdul a leggyorsabban, és egyenlített a DEAC. Egy újabb támadás végén a felső lécet találták el a hazaiak, de ezután zömmel mezőnyjáték folyt a pályán. Már az utolsó negyedórában jártunk, amikor egy szögletnél nem figyeltek eléggé az erzsébetiek, és az egyik berobbanó debreceni játékos melléről pattant a labda a kapuba. Megpróbált egyenlíteni az ESMTK, de a DEAC védelme, Csuri kapussal az élen mindent hárított, és még szerencséjük sem volt a piros-fehéreknek. Aztán kevéssel a lefújás előtt egy újabb sarokrúgás után megszületett a hazaiak harmadik találata is. A hosszabbításban a csereként beállt Mészáros László egy rosszul sikerült becsúszás után kapott piros lapot a színes kártyákat szívesen előhúzó játékvezetőtől.

– Ennél bosszantóbb vereséget nehéz elképzelni – mondta dühösen Turi Zoltán vezetőedző. – Csak saját magunkat okolhatjuk, a Debrecennek egyetlen kidolgozott helyzete nem volt. Figyelmetlenségek miatt, nagy egyéni hibák után kaptuk a gólokat, olyan szituációkat követően, amelyekre sokat készültünk. Ki lehet kapni, de nem így. A hét első edzésén őszintén kiértékeljük a történteket, aztán készülünk gőzerővel a következő mérkőzésre.

Az ESMTK legközelebb március 17-én, szombaton 15 órakor lép pályára Füzesgyarmaton. A csapatból a kiállított Mészáros Lászlón kívül 5-5 sárga lapja miatt hiányozni fog Boda József és Bányai Róbert is.

 

Debreceni EAC–Erzsébeti SMTK 3-1 (0-1)

ESMTK: Bonica – Privigyei, Madarász, Markovics, Tóbiás – Bányai (Mészáros L., 90.), Soós B. (Lázár, 88.), Slezák – Nicsenko (Horváth L., 75.), Pölöskei, Boda

G: Boda (22., 11-esből)

Kiállítva: Mészáros L. (93.)