Pages Menu
Menü

Megjelenés dátuma 2018. 11. 19.

Sikert hozott a korai kelés

Bár sok helyzetet kihagyott, különösebb gond nélkül hozta a papírforma-győzelmet az Erzsébeti SMTK az NB III Keleti csoportjának utolsó őszi fordulójában. A piros-fehérek a kiesés ellen küzdő Cigánd otthonából hozták el a három pontot.

Az ESMTK csapata nagyon korán indult el a bodrogközi Cigándra. A Borsod-Abaúj-Zemplén megye keleti végén, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye határán fekvő településen délután egy órakor kezdődött a mérkőzés, így nem szokványos felkészülést igényelt az őszi szezon utolsó összecsapása.

A jól előkészített pályán alig kezdődött el a meccs, amikor Horváth Levente ugrott ki, nagy erejű lövése fejbe találta a hazaiak kapusát (le is kellett cserélni), a kipattanó labdát Slezák Richárd 15 méterről lőtte a háló felé, de a cigándi védők a gólvonalon mentettek. Nagy fölényben játszottak az erzsébetiek, több veszélyes helyzetet is kidolgoztak, de a végén rendre hiányzott valami kevés a gólhoz. Slezák 14 méteres lövését a jobb alsó sarokból szedte ki a CSE kapusa, Túri Dániel fejesét pedig a gólvonalról vágták ki a védők. Aztán a szünet előtt végre megtört a jég: egy előreívelt labdát Slezák fejelt Horváth Levente felé, aki 12 méterről a kiinduló kapus felett fejjel továbbította a hálóba.

A fordulás után is az ESMTK irányította a játékot, de az utolsó passzokba sok hiba csúszott, így nem nőtt a piros-fehérek előnye. A gyakran a durvaság határát súroló módon játszó sárga-zöldek harcképtelenné tették Soós Bencét, aki az első félidőben a szeme alá kapott könyökösön még túltette magát, de a lábára irányult rúgás után már le kellett cserélni. A hajrá kezdetén Tóbiás Zsolt indításával Bartha Roland lépett ki, és a kapus mellett bepasszolta a labdát a hálóba.

– A három pontért jöttünk, a célunkat elértük – mondta Turi Zoltán, az ESMTK vezetőedzője. – Sajnos a hazaiak nagyon tisztátalanul játszottak, ezt már a huszadik percben jeleztem a játékvezetőnek, furcsállom, hogy teljes létszámban fejezték be a mérkőzést. Az első félidőben jól futballoztunk, a másodikban már kevésbé, de a lényeg a győzelem volt.

A 2018-as évet a tavaszi szezonról előrehozott fordulóval zárják a csapatok. Az ESMTK november 25-én, vasárnap 13 órakor a Tállya vendége lesz – a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Ibrányban. A mintegy 260 kilométeres út ismét próbára teszi majd az erzsébetieket – reméljük, hasonló eredménnyel zárul ez a túra is, mint a cigándi.   

 

Cigánd SE–Erzsébeti SMTK 0-2 (0-1)

ESMTK: Bonica – Lázár, Privigyei, Markovics, Tóbiás – Túri D., Bányai (Mohácsik, 80.), Slezák – Kovács D., Horváth L. (Nagy R., 78.), Soós B. (Bartha R., 60.)

G.: Horváth L. (42.), Bartha R. (83.)

Fotó: cigandse.hu