Pages Menu
Menü

Megjelenés dátuma 2023. 03. 22.

Sima helyett szoros győzelem Monoron

A 2023-as tavaszi szezonban az eddigi négy bajnoki mérkőzésén két gólt szerzett az Erzsébeti SMTK, március 19-én Monoron azonban végre ismét eredményesek voltak a piros-fehérek. A második félidő elején kilenc perc alatt háromszor is bevették a hazaiak kapuját, és bár később nehézzé tették önmaguk számára a hajrát, győztesen térhettek haza Pesterzsébetre.

 

A legutóbbi fordulóban bokasérülést szenvedett Kovács Botond, valamint az eltiltott Túri Dániel és Molnár Tamás nélkül lépett az egyenetlen, kemény talajú monori pályára az ESMTK. Az első félidőben szinte végig a piros-fehérek akarata érvényesült, kisebb-nagyobb erzsébeti helyzetek követték egymást. A legközelebb Wirth Dániel – nyolcméteres lövését hárította a hazaiak kapusa – és Soós Bence – a 16-osról próbálkozott, de erős löketét a védők blokkolták – állt a gólszerzéshez.

A szünetben Turi Zoltán megbeszélte a játékosokkal, hogyan tudnák hibára kényszeríteni az ellenfelet, és ők gyorsan meg is valósították az elképzelést. Alig kezdődött el a második játékrész, amikor Wirth lefordult őrzőjéről, lövését a monori kapus még védte, de a felpörgő labdát Molnár János két méterről a hálóba fejelte. Néhány minutummal később egy labdaszerzés után Soós B. passzolt Wirthhez, ő egy csellel becsapta a rátámadó védőt, aki gólhelyzetben elütötte – a tizenegyest Molnár J. magabiztosan értékesítette. És még nem volt vége! Újabb pár perc elteltével ismét labdát szereztek az erzsébetiek a hazai térfélen, és egy szép kombináció végén Soós B. tíz méterről a jobb alsó sarokba lőtt. Továbbra is az ESMTK játszott veszélyesebben, a Monor előrevágott labdákkal kísérletezett – és egy ilyenből, pontosabban a védők hibájából sikerült is szépíteniük a kék-fehéreknek a félidő közepén. A 78. percben egy, az erzsébeti térfélen elkövetett hazai szabálytalanságnál néma maradt a játékvezető sípja, a középre adott labdába pedig rosszul ért bele Molnár Róbert, és lábáról a kapuba vágódott a labda. Felbátorodtak a monoriak, de szerencsére helyzetig nem jutottak, így együttesünk megőrizte előnyét.

– Leszámítva egy bő tízperces rövidzárlatot, elégedett voltam a csapattal, megérdemelten győztünk – mondta Turi Zoltán. – Azért az bosszantó, hogy helyzet nélkül két gólt szerezhetett az ellenfél, és egy sima meccsből izgalmas hajrát csináltunk magunknak.

Az ESMTK legközelebb március 26-án, vasárnap 16 órakor a Paks II-t fogadja az Ady Endre úton.

Figyelem, vasárnap hajnalban óraátállítás, kezdődik a nyári időszámítás!

 

Monor SE–Erzsébeti SMTK 2-3 (0-0)

ESMTK: Jeszenszky – Rédei, Molnár R., Lipcsei Á., Márton – Slezák, Ferkel – Molnár J. (Kovács D., 73.), Soós B. (Lucz, 83.), Szűcs L. (Sükösd, 75.) – Wirth

G.: Molnár J. (46., 50. – 11-esből), Soós B. (54.)