Pages Menu
Menü

Megjelenés dátuma 2022. 07. 11.

Sok a változás a keretben

Ahogy az a nyári szünetekben lenni szokott, az idén is jelentős mozgások történtek-történnek az ESMTK NB III-as labdarúgócsapatának öltözőjében. Turi Zoltán vezetőedzővel erről és az új bajnokságra való felkészülésről beszélgettünk.

 

Az előző évadra visszatekintve a szakember elmondta, hogy már a kezdetén tudta, nehéz időszak elé néznek, de viszonylag jól sikerült megküzdeniük a gyakori problémákkal. Utóbbiak miatt is hullámzó teljesítményt nyújtott az együttes. Voltak jó periódusai, például a tavaszi idényben, amikor kétszer is zsinórban három mérkőzést nyert meg az ESMTK, és akadtak gyengébb etapok. Összességében úgy véli, reális pontszámmal (47), reális helyen (13.) végzett a gárda.

A szezonzárás után ismét többen távoztak Pesterzsébetről. Tóbiás Zsolt és Lázár Benjamin visszavonult, míg Horváth Richárd, Aranyos Mózes, Száhl Péter, Fekete Máté és Papp György máshol folytatja a futballt. Jelenleg öt új labdarúgó edz a piros-fehérekkel, velük már megállapodott a klub, de a névsor még nem publikus. Rajtuk kívül többen vannak próbajátékon, közülük is lehetnek olyanok, akik végül ESMTK-mezt húznak az új idényben.

A Magyar Labdarúgó-szövetség a 2022–23-as évadban bevezeti az ún. „fiatalszabályt”, ami azt jelenti, hogy a csapatokban minden mérkőzésen végig a pályán kell lennie egy U19-es korú vagy fiatalabb játékosnak. Két ifista már csatlakozott az erzsébeti felnőtt kerethez, és továbbiak érkezése várható.

Az új bajnokság július utolsó napján kezdődik, a pontos menetrend még nem készült el. Mint arról már beszámoltunk, az Erzsébeti SMTK továbbra is a Közép csoportban szerepel. Turi Zoltán úgy véli, a három NB III-as csoport közül ez a legnehezebb, már csak azért is, mert itt hat élvonalbeli klub második csapata kapott helyet.

A bajnoki rajtig a tréningeken kívül felkészülési mérkőzéseken is pályára lépnek a piros-fehérek. Ezeket a szakmai stáb edzésnek tekinti, azaz az eredmény másodlagos, a hangsúly a gyakorláson, az összecsiszolódáson van.

 

Fotó: https://www.facebook.com/EsmtkSzurkoloinakBaratiKore