Pages Menu
Menü

Megjelenés dátuma 2023. 10. 24.

Száguld az erzsébeti gyors

Sorozatban hatodik bajnoki mérkőzését nyerte meg október 22-én az ESMTK labdarúgócsapata az NB III Dél-Keleti csoportjában. A remek formában lévő piros-fehérek ezúttal az Ady Endre úton az alsóházban tanyázó szegedieket győzték le magabiztosan.

 

A békéscsabai mérkőzés után a pályán, majd az öltözőfolyosón is kialakult kisebb szóváltás és dulakodás a két csapat játékosai között, amiben benne volt Jeszenszky Ádám, az ESMTK kapusa is.

– Nem menti Ádámot, hogy részt vett ebben a csetepatéban, amiért utólag piros lapot kapott, de felháborító, hogy kétmeccses eltiltással sújtotta az MLSZ illetékes bizottsága, míg a játékvezetőt hátulról meglökő csabaiak közül csupán egy játékost büntettek meg, és őt is csak egy mérkőzésre meszelték el – mondta Turi Zoltán vezetőedző.

A Szeged-Csanád Grosics Akadémia II ellen a piros-fehéreknél így Gábor Péter nevével kezdődött az összeállítás, amelyből kisebb sérülése miatt hiányzott Soós Bence is.

Az első félórában több gólhelyzet is adódott az erzsébetiek előtt. Wirth Dániel az ötös sarkáról lövés helyett a passzt választotta, ezt szögletre mentették a vendégek, amit Molnár János ívelt be, és Wirth öt méterről a kapu fölé fejelt. Ismét Molnár J. adott középre balról egy szabadrúgást, Lucz Viktor 5-6 méterről nem találta el a bal sarkot. Wirth Dánielt szabálytalanul állították meg a 16-oson belül, a büntetőt Molnár János a szokásos magabiztossággal vágta a hálóba.

Az ESMTK nagyon aktív 21-ese Luczot ugratta ki, aki a labdát egy pattanás után 16-17 méterről, a kifutó kapus mellett fölé lőtte. A félidő végén Molnár J. kényszerítőzött Kovács Botonddal, majd 14 méterről a kapus kezébe lőtt.

A fordulás után is nagy hazai fölényt láthatott a közönség, és csapatunk egy újabb pontrúgásból növelte előnyét. A Wirth Dániel ellen elkövetett szabálytalanságot követően Molnár János 22 méterről, kissé balról a jobb felső sarokba zúdította a labdát. Egy szép akció végén Wirth 8 méterről leadott lövése a felső lécen csattant. A néhány perccel korábban beállt Helmich Pál jobbról passzolt Kovács Botond elé, aki 8-9 méterről, nagy erővel a bal felső sarokba lőtte a harmadik erzsébeti gólt. Az utolsó húsz percben is voltak helyzeteik a piros-fehéreknek, de az eredmény már nem változott. Az utóbbi hat bajnoki meccset 20-2-vel, 18 szerzett ponttal hozta le az Erzsébeti SMTK (közben 1-0-val kiverte a Magyar Kupából az NB I-es Fehérvár FC-t is), és őrzi második helyét a tabellán.

– Megérdemelten nyertünk ilyen különbséggel is, jó néhány komoly helyzetünk volt a mérkőzésen – értékelte Turi Zoltán a látottakat. – Sorozatban hatszor győzni szép teljesítmény, maximális dicséret illeti a csapatot.

Az ESMTK legközelebb október 29-én, vasárnap 13 órakor lép pályára, az erzsébetiek a szintén zsinórban hat győztes meccsnél tartó Körösladány vendégei lesznek.

 

Erzsébeti SMTK–Szeged-Csanád Grosics Akadémia II 3-0 (1-0)

ESMTK: Gábor – Molnár R. (Rédei, 80.), Molnár T., Tagai, Márton – Slezák, Kovács B. – Molnár J., Lucz (Helmich, 67.), Szűcs L. (Bán, 78.) – Wirth

G.: Molnár J. (30. – 11-esből, 60.), Kovács B. (72.)

 

Fotó: Facebook/ESMTK Egyesület