Pages Menu
Menü

Megjelenés dátuma 2022. 01. 31.

Szebb tavaszban bíznak Pesterzsébeten

Február második hétvégéjén újra bajnoki pontokért küzdenek a csapatok az NB III-ban. Az Erzsébeti SMTK január 3-tól készül a tavaszi szezonra. Nagy Dániel sportigazgatóval egy kicsit a múltról, többet a jövőről beszélgettünk.

 

– Az előző sorozatban 21 mérkőzés után köszöntött be a téli szünet, és a „Liza” 35 ponttal az 5. helyen várta a folytatást. Most húsz meccset követően 23 pontunk van, és a 14. helyen áll a csapat.

– A nyáron ismét sok változás történt a keretünkben, de ez a mai futballban minden fél szezon után elmondható. Ezt is figyelembe véve csalódás volt az őszi idény a mutatott teljesítmény és a tabellán elfoglalt helyünk tekintetében is. Jóval többet vártam ennél az együttestől a bajnokság első felében. Különösen az nagyon bosszantó, hogy sok pontot vesztettünk mögöttünk álló, jelenleg a bennmaradásért harcoló ellenfelekkel szemben. Ha stabilabbak vagyunk, jobban koncentrálnak a játékosok, ezek a pontok jórészt a mi nevünkhöz kerülhettek volna…

– Röviden már beszámoltunk arról, milyen jövés-menés zajlott az Ady Endre úton. Vegyük végig a távozókat és az érkezőket.

– Szilágyi Péter elmúlt harmincnégy éves, sok sérüléssel bajlódott az utóbbi időben, és jelezte, egyelőre szünetelteti a pályafutását, és visszaköltözik Debrecenbe. Ugyancsak sok egészségügyi problémával küszködött a harminchárom esztendős Póti Krisztián is, közös döntés volt, hogy nem marad tovább Erzsébeten. Három fiatal a több játéklehetőség miatt akart váltani, így Delea Zsombor a Dabas-Gyónhoz, Szabó Levente a DEAC-hoz igazolt, és távozott Joó Andor is. Nagy Martin a Testnevelési Egyetemre jár, és szeretne jobban a tanulmányaira figyelni, ezért nem játszik tovább.

Helyettük olyan futballistákat próbáltunk hozni, akik minőséget, valódi erősítést jelentenek. A jobbhátvéd posztjára érkezett a rutinos Molnár Róbert, aki a Szolnoki MÁV mellett más csapatokban is játszott az NB II-ben, összesen több mint százhatvan alkalommal, többnyire kezdőként. Belső védőként számítunk Aranyos Mózesre, aki tapasztalt NB III-as labdarúgó, az utóbbi másfél évet Jászberényben töltötte, biztos pontja volt a JFC-nek. A középpályás Fekete Máté a másodosztályú Budafoktól került Pesterzsébetre, ő az előző sorozatban néhányszor pályára lépett az élvonalban is. A két új támadó közül a jobbszélső Papp György a rivális Ceglédtől jött hozzánk, régebben az NB II-ben is szerepelt. A középen és bal oldalon egyaránt hasznos Gábor Lukács szintén egy csoportellenféltől, a Dabas-Gyón gárdájától érkezett, és bár még csak huszonhárom éves, korábban játszott az NB II-es Kazincbarcikában.

– A szurkolók már nagyon várják vissza a kreatív és gólveszélyes Boda Józsefet. Mikor léphet újra pályára?

– Ő a műtétje utáni rehabilitációt végzi, valószínűleg ebben a bajnokságban már nem lesz hadra fogható.

– A gyengébben sikerült ősz után mi a cél a tavaszi folytatásban?

– Bár korábban kacsintgattunk a másodosztály felé, a realitás az lehet, hogy stabil NB III-as csapatunk legyen. 2022-ben lesz 115 éves az ESMTK, ezért idén jubileumi mezben játszunk a mérkőzéseken. Bízom benne, kicsit ez is hozzásegít ahhoz, hogy minél több meccsen három pontnak örülhessünk. A tervek szerint az utolsó felkészülési találkozó február 5-én, szombat délben lesz az Ady Endre úton a Balatonfüred ellen, aztán 8 nappal később az Iváncsa jön hozzánk a NB III tavaszi nyitányán.

 

Fotó: https://www.facebook.com/EsmtkSzurkoloinakBaratiKore