Pages Menu
Menü

Megjelenés dátuma 2019. 02. 20.

Szép tavaszban bíznak Erzsébeten

A labdarúgó NB III Keleti csoportjában az őszi idényben lejátszott 16 mérkőzés után a 2. helyen áll az ESMTK, két ponttal az éllovas Szolnoki MÁV mögött. Akárcsak tavaly, most is bajnokesélyesként várja a tavaszi folytatást.

Egy évvel ezelőtt Nagy Dániel, az ESMTK klubigazgatója azt mondta, hosszú távon terveznek, és 2019-re határozták meg célként a feljutást. Az együttes őszi teljesítménye alapján ez reális elképzelésnek tűnik.

Most sem volt nagy mozgás a télen az öltözőben. Csupán Keményffy Máté távozott Erzsébetről, és Karacs Péter személyében egy új játékos csatlakozott a kerethez.

A 24 éves támadó az NB II-es Mosonmagyaróvártól érkezett, korábban több csapat színeiben is szerepelt a másodosztályban, illetve még 2015-ben egy félidőt játszott az akkor NB I-es Nyíregyháza együttesében, és gólt szerzett.

Turi Zoltán vezetőedző hangsúlyozta: a legfontosabb hír a tavaszi idény előtt, hogy Boda József teljes értékű munkát végzett az elmúlt hetekben, így hosszú kihagyás után újra veszélyeztetheti a riválisok kapuját. A felkészülés jórészt az Ady Endre úti műfüves pályán zajlott, és március 3-án, vasárnap 14.30-kor a Sajóbábony ellen kezdi meg a tavaszi szezont csapatunk.

Harót János, a klub elnöke elmondta, hogy az ESMTK beadja az NB II-es licenc iránti kérelmét. Ha az együttes megnyeri a bajnokságot, akkor két hónapnyi kemény munka vár a klub illetékeseire, hogy mindenben megfeleljen az előírásoknak a stadion. Reméli, hogy a csapat az élen végez, és a kerületi önkormányzat támogatja az ESMTK-t a magasabb osztályban is.

(ESMTK-Szolnok mérkőzés, Facebook/Andrea Daru, Karacs Péter, még a Kisvárda játékosaként)