Pages Menu
Menü

Megjelenés dátuma 2024. 04. 23.

Szolnokon semmi nem jött össze

Április harmadik vasárnapján elszenvedte idei első vereségét az ESMTK NB III-as labdarúgócsapata. A piros-fehéreket a Dél-Keleti csoportban a jó formában lévő Szolnoki MÁV győzte le a Tisza partján.

 

Nem volt könnyű helyzetben a mérkőzés előtt Turi Zoltán, az ESMTK vezetőedzője. A sérültek sora az előző fordulóban Slezák Richárddal gyarapodott, és bár leült a padra, nem volt bevethető állapotban, míg a legutóbb kiállított Kovács Botond egy meccsre szóló eltiltást kapott.

A Tiszaligeti Stadion nevéhez méltatlanul rossz talajú, egyenetlen, göröngyös pálya fogadta az erzsébetieket Szolnokon. Jórészt a mezőnyben zajlott a játék, a hazaiak veszélyesebben futballoztak. A félidő közepén egy balról érkező beadásba a kapu előtt menteni igyekvő Tagai András rosszul ért bele, és róla a hálóba pattant a labda. Nem sokkal a szünet előtt egy balról beküldött szögletre jól ugrott fel a hazaiak rutinos csatára, és öt méterről megszerezte a második szolnoki gólt.

A fordulás után hamar szépíthetett volna az ESMTK, de Nagy Barnabás passzát Wirth Dániel ziccerben a kapu mellé helyezte. Mint utólag kiderült, ezzel el is lőtte a puskaporát a „Liza”, komoly lehetősége már nem adódott. Ráadásul pár perccel később egy lapos lövés során a labda egy göröngyön felpattant a vetődő Bencze Antal keze előtt, és utat talált az erzsébeti kapuba. A játékrész közepén Wirth Dánielt egy lövőcsel után a 16-oson belül tizenegyesgyanúsan szerelték, a bíró sípja azonban néma maradt.

– Az eredmény mellett az is csalódás számomra, hogy könnyű gólokat kaptunk olyan helyzetekből, amelyekre készültünk – mondta Turi Zoltán. – Kevesen vagyunk, és ez ezen a mérkőzésen nagyon meglátszott a játékunk minőségén.

Az ESMTK legközelebb április 28-án, vasárnap 17 órakor lép pályára az Ady Endre úton, együttesünk az éllovas Békéscsabával csap össze, amely legutóbbi öt meccsét megnyerte.

 

Szolnoki MÁV–Erzsébeti SMTK 3-0 (2-0)

ESMTK: Bencze – Molnár R., Molnár T., Tagai, Márton – Soós B., Bartha B. – Nagy B., Szűcs L., Bán G. (Lucz, 64.) – Wirth

 

Fotó: www.szolnokimavfc.hu