Pages Menu
Menü

Megjelenés dátuma 2022. 03. 16.

Szomorú ünnep Erzsébeten

Küzdelmes mérkőzést játszott a március idusa előtti vasárnap az ESMTK a Hódmezővásárhellyel az Ady Endre úton. A hazai lehetőségek kimaradtak, míg a vendégek két védelmi hiba után betaláltak, és elvitték a három pontot.

 

A piros-fehérek kispadja – szokás szerint – rövidebb volt az ellenfélénél, a maródiak táborát gyarapította az előző héten megsérült Molnár János és Gábor Lukács, egyikőjük sem állhatott csapata rendelkezésére.

A találkozó egészét a küzdelem jellemezte, a kapu viszonylag ritkán forogtak veszélyben. Az első félidő közepén viszont nagy erzsébeti helyzet maradt kihasználatlanul. Slezák Richárd tisztára játszotta magát, majd 14 méterről félmagasan lőtt, a labda a jobb kapufáról kipattant, és bár ketten is a hálóba lőhették volna, egymás zavarták, így odalett a ziccer. A játékrész utolsó percében aztán egy beadás után közelről, fejjel megszerezte a vezetést a HFC.

A fordulást követően nagy nyomás alatt tartotta ellenfelét az ESMTK, de a fölény nem mutatkozott meg nagy gólhelyzetekben. A vásárhelyiek kontrákkal, pontrúgásokkal próbálkoztak zavart kelteni, és sikerrel is jártak: a 70. percben egy szöglet után három méterről találtak a piros-fehérek kapujába. A mieink mindent megtettek a szépítés érdekében, de játékuk a kétgólos hátrányban görcsössé vált, ahogy mondani szokás, semmi nem jött össze.

– Ez nem a mi napunk volt – értékelte tömören a meccset Turi Zoltán vezetőedző. – Elöl kevés lehetőségünk volt, hátul pedig olyan gólokat kaptunk, amilyeneket mostanában gyakran. A következő mérkőzésre alaposan össze kell szednünk magunkat.

Az ESMTK legközelebb március 20-án, vasárnap 17 órakor, villanyfényes találkozón csap össze Kozármislenyben a még veretlen listavezetővel.

 

Erzsébeti SMTK–Hódmezővásárhelyi FC 0-2 (0-1)

ESMTK: Jeszenszky – Molnár R., Túri D., Aranyos, Száhl (Tóbiás, 69.) – Fekete M. (Lázár, 74.), Slezák, Dankó (Horváth R., 84.), Soós B. – Horváth L. (Szűcs L., 69.), Lucz

 

Fotó: www.facebook.com/EsmtkSzurkoloinakBaratiKore