Pages Menu
Menü

Megjelenés dátuma 2020. 11. 15.

Szűk keret, két gól, három pont

Ezer sebből vérezve is magabiztos győzelmet aratott az Erzsébeti SMTK az NB III Közép csoportjának 18. fordulójában. A piros-fehérek a mérkőzés nagy részében fölényben játszottak a Majosi SE ellen, sok helyzetet kidolgoztak, és ha a befejezéseknél jobban koncentrálnak, nagyobb is lehetett volna a különbség a végére.

Tovább szaporodtak a pesterzsébeti vezetőedző, Turi Zoltán gondjai. Az először felfüggesztett, majd mégis folytatódó bajnokság legutóbbi játéknapja előtt az volt a kérdés, hogy a sérülések és a betegségek miatt alaposan megfogyatkozott keretből milyen csapatot tud kiállítani a csoport sereghajtója ellen. A már korábban is maródiak táborához csatlakozott Komiszár Kristóf és Fehér Imre is, Nagy Martin pedig az előző fordulóban kapott piros lap miatt hiányzott. Ilyen összeállításban még nem kezdett az ESMTK, volt, aki olyan poszton kapott szerepet, amelyen eddig soha. A cserekapus mellett így két 18 és egy 17 éves fiatal foglalt helyet a kispadon. Igaz, a Majos is nehéz helyzetben volt, még a halasztás lehetősége is felmerült a Tolnai megyeieknél, de végül elutaztak Budapestre.

Az előírásoknak megfelelően zárt kapuk mögött került sor a találkozóra, de a leghűségesebb erzsébeti szurkolók az Ady Endre útról, a kerítésen kívülről figyelték a játékot. Természetesen maszkban, sőt volt, akin stílszerűen piros színű védőeszközt vett fel.

A vendégek védekezésre rendezkedtek be, és előrevágott labdákkal próbáltak veszélyt teremteni az ESMTK kapuja előtt, de nem jártak sikerrel. A nagy hazai fölény három nagy helyzetet is hozott, ezek azonban kimaradtak. A szünetre mégis erzsébeti vezetéssel vonultak a felek. Szilágyi Péter lódult meg középen, három védőt is maga mögött hagyott, amikor a 16-os előtt buktatták. A 17 méteres szabadrúgást Kovács Dániel a jobb felső sarokba lőtte.

A fordulás után sem változott számottevően a játék képe, bár a majosiak már többször igyekeztek támadást vezetni. Az erzsébetiek ismét sorra elhibázták a lehetőségeiket, igaz, a zöld-fehérek kapusa bravúros védéseket mutatott be. Kétszer ugyan betaláltak a mieink az MSE kapujába, de először lest intett a partjelző, a második esetben viszont csak találgatni lehetett, miért nem adta meg a gólt a játékvezető. Aztán a végén Kovács Dániel lőtte be a szögletet, középen pedig Lipcsei Ádám érkezett jókor, és néhány lépésből a hálóba passzolt.

– A jelenlegi körülmények között minden dicsértet megérdemel a csapat, és ha hamarabb jöttek volna a gólok, nagyobb is lehetett volna a különbség a javunkra – mondta Turi Zoltán. – De a kötelező győzelmünk egy pillanatig sem forgott veszélyben, nyugodt mérkőzést játszottunk.

Az 5. helyre feljövő ESMTK a sorsolás szerint legközelebb november 22-én, vasárnap 13 órakor Monoron lép pályára. Az lesz az őszi idény utolsó mérkőzése, majd még két fordulóra kerül sor az idén.

Erzsébeti SMTK–Majosi SE 2-0 (1-0)

ESMTK: Menczeles – Lázár, Túri D., Lipcsei Á., Mogyorósi – Kovács D., Soós, Slezák, Járvás – Szilágyi P., Horváth L.

G.: Kovács D. (40.), Lipcsei Á. (90.)

 

Fotó: www.facebook.com/EsmtkSzurkoloinakBaratiKore