Pages Menu
Menü

Megjelenés dátuma 2018. 09. 04.

Születésnapi ajándék

Győzelemmel kedveskedett Turi Zoltán vezetőedzőnek születésnapjára az Erzsébeti SMTK. A piros-fehérek nagy küzdelmet vívtak az Ady Endre úton a jó erőkből álló Tiszaújváros ellen, és a második félidőre feljavult támadójátékuknak köszönhetően otthon tartották a három pontot.

Az utóbbi négy évben az ESMTK minden olyan bajnoki mérkőzést megnyert, amelyet közvetlenül vezetőedzője, Turi Zoltán születésnapja előtt, vagy épp aznap játszott. Vác (3-0, idegenben), Bölcske (3-0), Putnok (2-1, idegenben), Füzesgyarmat (1-0) – a sor folytatását szívesen látták volna az erzsébeti szurkolók.

Az eső szerencsére nem zavarta meg a mérkőzést, csupán néhány csepp hullott, így jó körülmények között csaphattak össze a felek. Az első félidőben nem bírtak egymással a csapatok, látszott, hogy jól felkészültek a másikból. Helyzet nélkül teltek a percek, a küzdelem dominált, mindössze egy távoli tiszaújvárosi szabadrúgás borzolta a kedélyeket, a labda a felső lécet súrolva hagyta el a pályát.

Egy ideig a szünet után sem változott a játék képe, majd az első negyedóra végén Turi Zoltán kettős cserével próbálta felrázni együttesét. Ez sikerült is, az erzsébetiek ritmust váltottak, és a frissen beállt Kovács Dániel 15 méterről a kapu fölé lőtte Nagy Richárd átadását. Nem sokkal később már pontosabban célzott: Soós Bencével játszott össze, majd 14 méterről kilőtte a jobb alsó sarkot, a labda a kapufáról vágódott a hálóba. Lendületben maradtak a piros-fehérek, Nagy R. centikkel fejelt a kapu mellé egy jobb oldali beadást, aztán Soós B. már csak a kapussal állt szemben, de kimaradt a nagy helyzet. A meccs végén Lázár Benjamin lépett ki a jobbösszekötő helyén, lövése kevéssel kerülte el a Tiszaújváros kapuját. A hosszabbításban megfogyatkoztak a vendégek, előbb második sárga lap után, majd szándékos durvaságot követően egyből kapott pirosat a kék-sárgák egy-egy játékosa.

– Megérdemelt győzelmet arattunk egy jó csapat ellen – mondta a 46. születésnapját a sikert követő napon ünneplő Turi Zoltán. – Egy órán át meglehetősen görcsösen futballoztunk, de utána beindult a szekér, és helyzeteink közül egyet gólra tudtunk váltani.

A második helyen álló, az éllovas Jászberénnyel azonos pontszámú ESMTK legközelebb a harmadik Nyírbátori FC vendége lesz szeptember 9-én, vasárnap 16 órakor. A nyírségiek rossz kezdés után lendületbe jöttek, utolsó három mérkőzésükön kilenc gólt szerezve kilenc pontot szereztek.    

 

Erzsébeti SMTK–Termálfürdő FC Tiszaújváros 1-0 (0-0)

ESMTK: Bonica – Nagy M., Privigyei, Markovics, Tóbiás – Bartha R. (Kovács D., 58.), Mohácsik, Szabó Á. – Soós B., Slezák (Lázár, 80.), Horváth L. (Nagy R., 58.)

G.: Kovács D. (65.)

Fotó: www.facebook.com/EsmtkSzurkoloinakBaratiKore