Pages Menu
Menü

Megjelenés dátuma 2021. 01. 11.

Tavaszra fel!

Harminchét nappal az utolsó 2020-as mérkőzés után megkezdi felkészülését a 2021-es tavaszi idényre az Erzsébeti SMTK labdarúgócsapata. Az NB III Közép csoportjának 5. helyén álló, betegségekkel, sérülésekkel sújtott piros-fehérek az ősszel felemás teljesítményt nyújtottak.

 

Négy év után tavaly nyáron visszakerült Keletről a Közép csoportba az ESMTK. Az augusztusi rajt rosszul sikerült a mieinknek, ám az FC Dabastól otthon elszenvedett vereséget három kapott gól nélküli győzelem követte. A 3. fordulóban senki nem gondolta volna, hogy több mint két hónapot kell majd várni az újabb hazai három pontra. Míg az Ady Endre úton három döntetlen mellett kétszer is kikapott a gárda, addig vendégként zsinórban ötször nyert. A folytatásban is megőrizte idegenbeli veretlenségét (öt döntetlen) a Liza, és úgy tűnt, Pesterzsébeten beindult a szekér, de a záró játéknapon meglepetésre kétszeri vezetés sem volt elég a pontszerzéshez. Az év utolsó négy meccsét – november közepétől – zárt kapuk mögött, azaz nézők nélkül rendezték meg.

Összességében a hazai pályán tizenegy mérkőzésen gyűjtött 15 pont csupán a kilencedik legjobb teljesítmény volt vendéglátóként. Ezzel szemben más csapat pályáján a csoportban egyedül az ESMTK nem kapott ki, és a 20 pont a negyedik helyet jelentette az idegenbeli tabellán, méghozzá úgy, hogy az előtte végzettek közül ketten is egy-egy meccsel többet játszottak vendégként.

– Az őszi szezont a koronavírus-járvány miatt nem lehet reálisan értékelni – mondta Turi Zoltán vezetőedző. – Miután tavasszal félbeszakadt a bajnokság, a megkezdett csapatépítés megrekedt, és a körülmények miatt nyártól sem tudtunk úgy dolgozni, ahogy terveztük. A hazai és az idegenbeli szereplés ellentmondásaira nem tudjuk a választ, hiszen ez a kettősség szinte végigkísérte az idényt. Eleve nem túl bő a keretünk, a betegségek, sérülések pedig tovább nehezítették a dolgunkat, jó néhányszor csak papíron voltak cseréink, és olyan játékosok is kaptak több lehetőséget, akik egyébként ritkán jutottak volna szóhoz. A klubvezetés által kitűzött cél az első hat hely valamelyikének megszerzése, és remélem, ezt el tudjuk érni. Az biztos, hogy tavasszal nagy küzdelem lesz minden pontért, hiszen öt-hat csapat kiesik majd a végén.

– Némi változás elképzelhető a keretben, de egyelőre még semmi konkrétumról nem tudok beszámolni – magyarázta Harót János, az ESMTK elnöke.

A piros-fehérek január 11-én, hétfőn az Ady Endre úton kezdik meg a felkészülést, és lesznek konditermi edzések is. Minden nap találkoznak majd a játékosok, és a tervek szerint január 23-tól öt szombaton edzőmérkőzésen lép pályára az ESMTK, háromszor itthon.

A tavaszi szezon február 28-án kezdődik, a mieink a Szegedi VSE vendégei lesznek.