Pages Menu
Menü

Megjelenés dátuma 2024. 02. 27.

Távozók és érkezők az ESMTK-nál

Ahogy a legtöbb labdarúgócsapatnál, az Erzsébeti SMTK NB III-as együttesénél is nagy mozgás volt a téli szünetben. Több játékos távozott az Ady Endre utcából, és érkeztek új futballisták is Pesterzsébetre.

 

Ritkán fordul elő, hogy egy játékos a harmadosztályból egyből az élvonalba kerül. Az NB III Dél-Keleti csoportjában az őszi idény után a második helyen álló ESMTK-ba tavaly nyáron érkezett a Viktoria 89 FC Berlin csapatától Helmich Pál. A 2004-es születésű középpályás – aki tíz mérkőzésen szerepelt a piros-fehéreknél, és egy gólt szerzett – felkeltette az NB I-es Kecskeméti TE érdeklődését, és az előző bajnokság ezüstérmese szerződtette a fiatal labdarúgót. Helmich már a második tavaszi fordulóban bemutatkozott új klubjában, több mint egy órát játszott kezdőként az Újpestet végül legyőző lila-fehér együttesben.

Szintén osztályt váltott az erzsébeti gárda egyik kulcsembere, az 1998-as születésű Molnár János. A gólerős szélső támadó 2021 nyarán érkezett a Dabas-Gyóntól, 83 bajnoki és 12 kupameccsen összesen 46 alkalommal talált az ellenfelek kapujába. Molnár az NB II-es Gyirmót FC-hez igazolt.

Ugyancsak máshol folytatja pályafutását Sztaroszta Dávid, Kovács Dániel, Jeszenszky Ádám, Tóth Alex és Papp Dániel.

Többen is voltak próbajátékon a felkészülés során, végül négyen húztak ESMTK-mezt: a szélső támadó Nagy Barnabás (2000) a csoporttárs Pénzügyőrtől jött – ellenünk mindkét mérkőzésen játszott –, a kapus Bencze Antal (2002) Kazincbarcikáról, a balhátvéd Kovács Dominik (2004) Gyöngyösről, a belső középpályás Bartha Botond (2003) a Budapest Honvéd-MFA együttesétől igazolt Pesterzsébetre.

– Az őszi szezonban a várakozást túlteljesítettük – mondta Turi Zoltán vezetőedző. – A legfontosabbnak azt tartom, hogy a meccseinken rendre mi kezdeményeztünk, még az erősebbnek tartott csapatok ellen is, és mindig gólra törően futballoztunk. Kevesen voltunk, és az idény utolsó harmadára a sérülések miatt szinte elfogytunk, de így is szorgalmasan gyűjtöttük a pontokat. A hosszú téli szünet után új bajnokság kezdődik márciusban, nincs igazán jelentősége, ki hogyan szerepelt az első félévben.

Az NB III tavaszi szezonja március első hétvégéjén indul, az Erzsébeti SMTK 3-án, vasárnap 14 órakor Monoron lép pályára. Kovács Botond eltiltás miatt nem játszhat, Túri Dániel őszi súlyos sérülését követően a rehabilitációját végzi, Lucz Viktor játéka pedig vádlisérülés miatt kérdéses.

(Fotó: Facebook/Erzsébeti SMTK Szurkolóinak és Szimpatizánsainak Baráti Köre)