Pages Menu
Menü

Megjelenés dátuma 2023. 08. 06.

Továbbjutás az esőben

Augusztus első szombatján játszotta a 2023–24-es labdarúgó Magyar Kupában első mérkőzését az ESMTK. A piros-fehérek a Bács-Kiskun megyei I. osztályban szereplő Harta SE gárdájával csaptak össze, és magabiztos győzelmet arattak.

 

Amint megérkezett az ESMTK Hartára, megjött az eső is, és a meccs utolsó szakaszáig bőségesen áztatta a Duna menti nagyközséget. Ennek ellenére jó körülmények között léptek pályára a csapatok, és hamar megszerezték a vezetést a piros-fehérek. Kovács Dániel jobbról, az alapvonal közeléből küldött középre egy szabadrúgást, a labdára Wirth Dániel mozdult, és hat méterről a hosszú (jobb) sarokba fejelte. Az eső zavarta a folyamatos futballt, és ez is közrejátszott abban, hogy az erzsébetiek csak kisebb helyzetekig jutottak. A kontrákra berendezkedő hazaiaktól néhány távoli, kaput el nem találó lövésre futotta.

A térfélcsere után azonban váratlanul egyenlített a Harta. Jobbról került be a labda a kapu előterébe, a mieink közül ketten is hibáztak, és a házigazdák rutinos támadója a hálóba lőtt. Ez a gól feltüzelte az erzsébetieket, és egyre-másra vezették veszélyes akcióikat. Az első negyedóra végén ismét előnyhöz jutott csapatunk. Wirth Dánielt gólhelyzetben szabálytalanul akadályozta az egyik hartai védő, a büntetőt Molnár János nagy erővel a léc alá vágta. Többször is lezárhatta volna a mérkőzést az ESMTK, de kimaradtak a helyzetek. Molnár János ziccerben lőhetett, elsőre a hazaiak elé kilépő kapusát találta el, majd a kipattanó labdát a hálóba helyezte.

– Először is gratulálok a csapatnak a továbbjutáshoz, ez volt a célunk – mondta Turi Zoltán vezetőedző. – A korai gólunk nem tett jót, kényelmessé váltunk. Az egyenlítő találat jókor jött, felrázta a társaságot, és ha a hazai kapu előtt jobban összpontosítunk, nagyobb különbséggel is nyerhettünk volna.

Az ESMTK legközelebb augusztus 13-án, vasárnap 17.30-kor az Ady Endre úton lép pályára, együttesünk bajnoki mérkőzésen a két forduló után még pont nélkül álló Monort fogadja.

 

Harta SE–Erzsébeti SMTK 1-3 (0-1)

ESMTK: Gábor – Rédei, Molnár T., Tagai, Márton (Molnár R., 71.) – Túri D., Kovács B. (Lucz, 71.) – Kovács D. (Sztaroszta, 46.), Soós B. (Papp D., 86.), Molnár J. – Wirth

G.: Wirth (3.), Molnár J. (59., 11-esből, 74.)

 

(fotó: Facebook/Erzsébeti SMTK Szurkolóinak és Szimpatizánsainak Baráti Köre)