Pages Menu
Menü

Megjelenés dátuma 2021. 11. 04.

Továbbra is hullámvölgyben az ESMTK

Zsinórban harmadik vereségét szenvedte el a bajnokságban az Erzsébeti SMTK NB III-as labdarúgócsapata október utolsó vasárnapján. A piros-fehérek az elmúlt kilenc mérkőzésen egyetlen pontot sem szerző Gerjenhez látogattak, és a 90. percben kapott góllal vereséget szenvedtek a Tolna megyei riválistól.

 

Rossz talajú, keskeny pályán feszült egymásnak a felek. A hazaiak kezdettől fogva a kontrákra rendezkedtek be, valamint pontrúgásokkal, nagy bedobásokkal próbáltak zavart kelteni a tiszta fehérben játszó erzsébetiek kapuja előtt. Az ESMTK Szilágyi Péter és Soós Bence révén veszélyeztetett, majd a félidő derekán Túri Dániel passzával Molnár János egy csel után befelé húzott, 15 méterről, ballal nagy erővel lőtt, és a labda a két kapufa találkozásáról pattant le – sajnos nem a gólvonal mögé. Néhány perccel a szünet előtt az egyik hazai védő a cselező Molnárhoz rossz ütemben lépett oda, és eltalálta a lábát, a játékvezető azonban továbbot intett. Nem úgy egy gerjeni akciónál, amikor véleményes szabadrúgást ítélt. A középre küldött labdát megcsúsztatta az egyik zöld mezes támadó, Jeszenszky Ádám ezt még védte, de a kipattanót közelről a hálóba vágta egy másik gerjeni játékos.

A fordulás után még nagyobb lett az erzsébeti mezőnyfölény, de nem volt elég friss a csapat – hetedik tétmérkőzését játszotta októberben az ESMTK. Az első negyedóra végén sikerült egyenlíteni, a védőkről lecsorgó labdát Túri Dániel ballal, laposan a jobb alsó sarokba bombázta. Néhány lehetőségük ezt követően is adódott a piros-fehéreknek, Horváth Levente nagy helyzetben, 15 méterről lőtt a léc fölé, majd öt méterről fejelt kicsit magasabban a kelleténél. Aztán a 90. percben jött a hideg zuhany: addig-addig próbálkoztak a gerjeniek, míg oldalról a kapu elé gyötörték a labdát, és az erzsébeti védők gyűrűjében a Tolna megyeiek nem sokkal korábban beállt 21-ese közelről a hálóba lőtt.

– Sok meccset játszottunk mostanában, és hetek óta hullámvölgyben vagyunk – mondta Turi Zoltán vezetőedző. – Mindkét gólt nagy egyéni hiba előzte meg, miközben elöl sorra elrontottuk a lehetőségeinket, és a szerencse sem állt mellénk. Nem akarok mentegetőzni, de tény, hogy még nulla-nullánál egy jogos tizenegyestől fosztott meg minket a játékvezető. Nehéz helyzetben vagyunk, azon dolgozunk mindannyian, hogy mielőbb kilábaljunk belőle.

A javításra november 7-én, vasárnap 13 órai kezdettel lesz mód az Ady Endre úti stadionban, ahol a Balassagyarmat együttesét fogadja az ESMTK.

 

Gerjeni SK–Erzsébeti SMTK 2-1 (1-0)

ESMTK: Jeszenszky – Nagy M., Póti, Száhl, Tóbiás ­(Dankó, 60.) – Molnár J., Túri D. – Slezák (Lucz, 92.), Szabó L. (Kovács B., 46.), Soós B. – Szilágyi P. (Horváth L., 60.)

G.: Túri D. (59.)

Fotó: www.facebook.com/EsmtkSzurkoloinakBaratiKore