Pages Menu
Menü

Megjelenés dátuma 2022. 07. 22.

Új szezon, új keret

Közeleg a 2022–23-as NB III-as bajnokság rajtja, és lényegében kialakult az ESMTK kerete. Honlapunkat Nagy Dániel sportigazgató tájékoztatta, kik érkeztek a nyári szünetben az Ady Endre útra.

Ahogy arról már korábban beszámolunk, egy év után visszatért Pesterzsébetre a támadó középpályás Kovács Dániel, aki az előző szezont Balassagyarmaton töltötte.

Két fiatal labdarúgó folytatja ígéretes pályafutását klubunkban. A kapus posztra az utánpótlás-neveléssel foglalkozó Budai FC-től érkezett az ESMTK-hoz Orem András, aki augusztusban lesz 18 éves. Szintén a piros-zöld egyesülettől került a XX. kerületbe a támadó középpályás Gáspár Máté Benedek (18). A saját nevelésű, már a legutóbbi idényben is az első csapattal edző Szűcs Levente mellett a bal oldali védőként számításba vehető Rigó Dávid szintén az erzsébeti „nagyokkal” készülhet.

A védelem megerősítése kulcskérdés, ennek érdekében négy játékost igazolt az ESMTK. Lipcsei Ádám (25) az előző évadban az NB II-es Kecskeméti TE egyik alapembere volt, egy év szünet után újra az Ady Endre úton futballozik. A csoportrivális FC Dabas helyett választotta az erzsébetieket a belső védő Molnár Tamás (22) és a rutinos, bal oldalon és középen is bevethető Márton Dávid (34). A hátsó alakzat mindkét részén hasznosan játszik Tamaskó Ádám (24), ő egy másik csoportbeli ellenféltől, a Makó FC-től érkezett. Még egy korábbi dabasi labdarúgó jött az ESMTK-hoz, a belső középpályás Ágoston Donát (24). A csatár Wirth Dániel (24) számára sem ismeretlen a piros-fehér klub, a Szekszárd támadójaként az elmúlt két idényben négyszer is játszott ellenünk.

Ami az új bajnoki sorozatban az erőviszonyokat illeti, Nagy Dániel elmondta, hogy a Közép a harmadik vonal legerősebb csoportja. A komolyabb célokat szövögető együttesek mellett öt NB I-es egyesület, valamint az NB II-be kiesett MTK második csapata is ide kapott besorolást. Utóbbiaknál várhatóan ezúttal is sok lesz a „visszajátszás”, azaz az első csapat keretéből többen kapnak szerepet az NB III-as gárdában, ami felboríthatja a versenyzést.

Jó hír az ESMTK szurkolóinak, hogy se a bérletek, se az egyes mérkőzésekre szóló belépőjegyek ára nem változott.

 

Fotó: https://www.facebook.com/EsmtkSzurkoloinakBaratiKore