Pages Menu
Menü

Megjelenés dátuma 2022. 10. 21.

Újabb kupabravúr, jöhet a Kisvárda!

A Magyar Kupában a legjobb 16 közé jutásért lépett pályára az Ady Endre úton október 19-én az Erzsébeti SMTK. A piros-fehérek a rendes játékidő végén 1-1-re álltak az NB II-es Siófok ellen, majd a hosszabbításban még két gólt szereztek. A februári nyolcaddöntőben az NB I legutóbbi ezüstérmese, a Kisvárda látogat Pesterzsébetre.

Az előző fordulóban a másodosztályú Soroksárt búcsúztatta az ESMTK, és ezúttal is egy NB II-es gárdával kellett megküzdenie: a Siófokkal néztek farkasszemet a piros-fehérek.

A munkanapi korai kezdés (13 óra) ellenére jó hangulatban, jó időben, jó talajú pályán feszült egymásnak a két együttes. Túri Dániel és Slezák Richárd a múlt vasárnapi bajnoki meccsen elszenvedett kisebb sérülés miatt csak a kispadon kapott helyet.

Remekül kezdtek az erzsébetiek, és a 7. percben előnybe kerültek. Egy letámadás révén labdát szereztek a mieink a jobb oldalon, Ferkel Ádám passzolt Soós Bencéhez, aki csinált egy cselt befelé, majd ballal, 15 méterről kilőtte a bal alsó sarkot. Lendületben maradt az ESMTK, és kisebb – kimaradt – lehetőségei adódtak az újabb gól megszerzésére. A félidő hajrájához érve a semmiből egyenlített a Siófok. A 37. percben többször is tisztázhattak volna a piros mezesek, de a labda ott pattogott a 16-osnál, végül a rutinos Nikházi 14 méterről bevette a hazai kaput. A szünetig hátralévő percekben enyhe mezőnyfölényben játszottak a vendégek.

A fordulás után kiegyenlített játékot láthatott a közönség, majd az utolsó 15-20 percben több veszélyes erzsébeti akciót is. A legközelebb Boda József állt a gólszerzéshez, egy szép támadás végén 14 méterről lőtt, a siófoki kapus bravúrral ütötte ki a léc alól a labdát.

A hosszabbításban is jobban kezdtek a mieink, és kevés hiányzott a második találathoz, de Wirth Dániel hiába rúgta el a labdát a kapus mellett, visszapattant a jobb kapufáról. A 99. percben aztán ismét örülhettek a hazai szurkolók. Kovács Botond tálalt Wirth elé, aki 14-15 méterről a kapus mellett a bal alsó sarokba gurított. A térfélcserénél beállt Sükösd Krisztián, majd rögtön ezután a 16-oson belül levett egy előrevágott labdát, és mielőtt lőhetett volna, gólhelyzetben elütötték. A vétkes megkapta második sárga lapját és így a pirosat is, az ESMTK pedig 11-est végezhetett el. A büntetőt Soós Bence higgadtan a jobb alsó sarokba lőtte.

– Egy gyors, dinamikus csapatot győztünk le, gratulálok a fiúknak – mondta boldogan Turi Zoltán vezetőedző. – Szerettünk volna továbbjutni, ennek megfelelően álltunk hozzá a meccshez. A mezőnyben egyenrangú ellenfelekként küzdöttünk a Siófokkal, de a kapura mi voltunk veszélyesebbek, és ez végül meg is hozta a sikert. Örülünk a továbbjutásnak, és készülünk a következő bajnokira.

Csütörtökön este az M4 tv-csatorna élő adásában kisorsolták a nyolcaddöntő párosítását. Február 8-án ismét az Ady Endre úton játszik az ESMTK, csapatunk ellenfele az élvonal előző kiírásában ezüstérmet szerzett, jelenleg a negyedik helyen álló Kisvárda lesz.

Ami az NB III-at illeti, az erzsébetiek legközelebb október 22-én, szombaton 11 órakor Kecskeméten, a Műkertvárosi Sportcentrumban a KTE II ellen lépnek pályára.

 

Magyar Kupa, a 16 közé jutásért

Erzsébeti SMTK–BFC Siófok 3-1 (2-1, 1-1, 1-1)

ESMTK: Jeszenszky – Molnár R., Molnár T., Lipcsei, Dankó (Márton, 91.) – Kovács B., Ferkel (Túri D., 64.) – Kovács D. (Boda, 78.), Soós B., Wirth (Sükösd, 106.) – Horváth L. (Lucz, 64.)

G.: Soós B. (7., 108. – 11-esből), Wirth (99.)

 

Fotó: Göllner Pál