Pages Menu
Menü

Megjelenés dátuma 2018. 08. 26.

Újabb siker idegenben

Sorozatban harmadszor győzött a Putnok otthonában az NB III Keleti csoportjában az Erzsébeti SMTK. A jó erőkből álló borsodi együttes nagy küzdelemre késztette a piros-fehéreket, de az erzsébetiek ezúttal is kiharcolták a győzelmet a Várady Béla Sportközpontban.

A mérkőzés előtt esett némi eső Putnokon, de jó talajú pályán csaptak össze a felek. Turi Zoltán, az ESMTK vezetőedzője elmondta, hogy előzetesen feltérképezték a hazaiakat, és igyekeztek nyomást gyakorolni a gyenge pontjaikra.

Az első félidőben több helyzetük is volt az erzsébetieknek, de ziccerig nem jutottak, mert egy-egy hiba rendre becsúszott a támadások végén. A putnoki próbálkozásokat jól védekezték ki a piros-fehérek,

A fordulás után pontosabbakká váltak a mieink, és rövidesen meg is szerezték a vezetést. Szép erzsébeti támadás futott a jobb oldalon, Bartha Roland adta középre a labdát, és Horváth Levente hét méterről a hálóba lőtt. Rákapcsolt a Putnok, és beadásokkal, távoli lövésekkel veszélyeztetett. Bő tíz perccel az ESMTK találatát követően egy beadás után fejessel egyenlítettek a hazaiak.

Az utolsó húsz percben mindkét csapat hajtott a győztes gólért. Egy újabb remek erzsébeti jobb oldali akció végén a nem sokkal korábban beállt Lázár Benjamin beadását Soós Bence 12 méterről vágta a hazai kapuba. Nem sokkal később Bányai Róbert megkapta második sárga lapját, így csapatunk tíz emberrel fejezte be győztesen a találkozót. Az ESMTK így mindhárom eddigi putnoki mérkőzését megnyerte, a bajnokságban pedig négy forduló után 10 ponttal, a Jászberény és a Sényő társaságában vezeti a csoportot, rosszabb gólkülönbsége miatt a 3. helyen áll.

– A Putnok a csoport egyik erős csapata, alaposan próbára tett bennünket – értékelte a meccset Turi Zoltán. – Felkészültünk a játékukból, és sikerült megvalósítani elképzeléseinket. Sokat kellett ütköznünk, és a párharcok többségéből mi jöttünk ki jobban. A három pontért jöttünk, és mivel helyzeteinket jól kihasználtuk, célunkat megvalósítottuk.

Az ESMTK legközelebb szeptember 2-án, vasárnap 16 órakor az Ady Endre úton lép pályára a Tiszaújváros ellen.

 

Putnok FC–Erzsébeti SMTK 1-2 (0-0)

ESMTK: Bonica – Nagy M., Privigyei, Túri D., Tóbiás – Bartha R. (Lázár B., 75.), Bányai, Szabó Á. (Mohácsik, 60.) – Soós B., Slezák, Horváth L. (Nagy R., 86.)

G.: Horváth L. (52.), Soós B. (78.)

Kiállítva: Bányai (83.)

Fotó: www.facebook.com/EsmtkSzurkoloinakBaratiKore