Pages Menu
Menü

Megjelenés dátuma 2023. 09. 05.

Védelmi hibák vitték el a pontokat

Szeptember első vasárnapján a Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei bajnokság legutóbbi győzteséhez, a Martfű együtteséhez látogatott az ESMTK. Kétszer is vezettek a piros-fehérek, ám a védelmi hibák sorozata miatt vereséggel távoztak a Tisza-parti városból.

Mély talajú, egyenetlen pálya fogadta a csapatokat Martfűn. Az erzsébetieknél továbbra is hiányzott az eltiltott Soós Bence és a sérült Kovács Dániel, Szűcs Levente és Túri Dániel viszont már leülhetett a kispadra.

Ahogy az várható volt, az ESMTK végigtámadta az első félidőt, a hazaiak kontrákkal próbálkoztak. Alig több mint tíz perc telt el a találkozóból, amikor előnybe került csapatunk. Egy bedobás után Wirth Dániel lefordult a védőjéről, középre passzolt Slezák Richárdnak, akinek erős lövése lepattant a felső lécről, Bán Gergő pedig két lépésről a hálóba helyezett. Nem sokáig örülhettünk a vezetésnek, mert hét minutummal később a saját térfelük közepén eladták a labdát mieink, és a hazai akció végén a kapunk jobb sarkában kötött ki a játékszer. Hiába futballoztak fölényben az erzsébetiek, csak kisebb helyzetekig jutottak.

A fordulást követően sem adódott sok lehetőség a piros-fehérek előtt, a martfűiek viszont két ziccert is elhibáztak. Az utolsó negyedórában aztán felpörögtek az események. Molnár János jobbról küldte be a szögletet, Molnár Tamás a rövid saroknál érkezett, és a kapu bal oldalába fejelt. A meccs végére feltámadt a szél, szemerkélt az eső, amit dörgés és villámlás kísért. Ezúttal hat percig állt jobban az ESMTK, ekkor egy hosszú indításnál nem tudtak tisztázni a mieink, és a lecsorgó labdát közelről bevágták a hazaiak. Hiába igyekeztek gólt szerezni az erzsébetiek, mindig időben odaért egy martfűi játékos, és a 87. percben, egy újabb védelmi kihagyás után fordított a Tisza-parti gárda.

– Bosszantó védekezési hibák okozták a vereségünket – mondta Turi Zoltán vezetőedző. – Kétszer is vezettünk, el kellett volna hoznunk a három pontot, de a második félidőben látottak alapján nem érdemeltük meg a győzelmet. Olyan szituációkból kaptuk a gólokat, amelyekre felkészültünk.

Az ESMTK legközelebb szeptember 9-én, szombaton 16 órakor az Ady Endre úton lép pályára, ahol a Budapest Honvéd-MFA II lesz az ellenfele.

 

Martfűi LSE–Erzsébeti SMTK 3-2 (1-1)

ESMTK: Jeszenszky – Molnár R., Molnár T., Tagai, Márton – Slezák, Kovács B. – Molnár J., Sztaroszta (Lucz, 51.), Bán (Szűcs L., 71.) – Wirth

G.: Bán (12.), Molnár T. (76.)

(fotó: Facebook/Erzsébeti SMTK Szurkolóinak és Szimpatizánsainak Baráti Köre)