Pages Menu
Menü

Megjelenés dátuma 2022. 02. 21.

Vereség a hosszabbításban

Balszerencsés körülmények között vesztett pontot az Erzsébeti SMTK az NB III Közép csoportjának február 20-i fordulójában. A piros-fehérek a 93. percben kapott, szabadrúgásból esett góllal szenvedtek vereséget a több NB I-es játékost is bevető MTK II-től.

 

Szeles időben, egyenetlen talajú pályán csaptak össze a felek a BVSC stadionjában. Az erzsébetieknél Kovács Botond és Horváth Levente sérülés miatt nem szerepelhettek, és Soós Bence sem teljesen egészségesen vállalta a játékot. Az egész mérkőzésre jellemző volt a nagy küzdelem, jórészt a mezőnyben pattogott a labda, a kapuk nem igazán forogtak veszélyben.

Épphogy megkezdődött az utolsó negyedóra, amikor a hazaiak kolumbiai légiósa, Herrera 13 méteres bombája a felső léc alatt vágódott az ESMTK kapujába. Nem sokkal később egy lapos lövés az erzsébeti kapufáról jött vissza. A piros-fehérek mindent megtettek az egyenlítésért, és a 84. percben sikerrel jártak. Molnár Róbert passzát Lucz Viktor lekezelte, majd 10 méterről, ballal, nagy erővel lőtt, és a labda a kapus kezéről a jobb kapufára pattant, onnan pedig a gólvonal mögé pörgött. A 90. minutumban Molnár János szabálytalankodott az MTK 17-esével, aki dühében hozzávágta a labdát az erzsébeti játékoshoz – tettéért piros lapot kapott. Az igazi csattanó azonban még hátravolt. A 93. percben hibáztak hátul a mieink, és az ezért megítélt szabadrúgást Herrera 21-22 méterről a bal alsó sarokba lőtte.

– Csalódott vagyok, mert becsülettel végigdolgoztuk a meccset, és fegyelmezetten, igazi csapatként küzdöttünk, rászolgáltunk volna az egy pontra – értékelte a mérkőzést Turi Zoltán vezetőedző. – Egyik fél sem érdemelt volna győzelmet, de elég volt egyetlen figyelmetlenség, és az MTK rutinos kolumbiai futballistája megbüntetett minket.

Az ESMTK legközelebb február 27-én, vasárnap 14 órakor lép pályára, csapatunk az Ady Endre úton a Rákosmente FC együttesét fogadja.

 

MTK II–Erzsébeti SMTK 2-1 (0-0)

ESMTK: Jeszenszky – Molnár R., Túri D., Aranyos, Száhl – Slezák, Dankó – Gábor L., Fekete M. (Papp Gy., 79.), Soós B. (Molnár J., 46.) – Lucz

G.: Lucz (84.)

 

Fotó: https://www.mtkbudapest.hu