Pages Menu
Menü

Megjelenés dátuma 2023. 05. 16.

Vereség a szolnoki évzárón

A 2022-23-as NB III-as labdarúgó-bajnokság utolsó mérkőzését játszotta május második vasárnapján Szolnokon a Közép csoport bronzérmese, az ESMTK. A sok helyzetet kihagyó piros-fehérek nem tudták megörvendeztetni a Tisza-parti városba ellátogató szurkolóikat, pont nélkül zárták az évadot, de, mint ahogy korábban írtuk, így is a dobogó harmadik fokára állhatnak.

 

Az erzsébetieknél az egy ideje sérüléssel bajlódó Lipcsei Ádám és Lutz Viktor mellett hiányzott a sárga lapok miatt eltiltott Slezák Richárd is.

Szakadó esőben, sáros, mély talajú pályán feszültek egymásnak a felek. Rosszul kezdődött a mérkőzés a mieink számára. A 9. percben Márton Dávid laposan haza akarta passzolni a labdát, de az lelassult a sárban, a rámozduló hazai játékos középre tette, és a szolnokiak centere az üres kapuba helyezte. Kellett tíz perc, mire magukhoz tértek a sokkból a piros-fehérek, ám ezután akár meg is fordíthatták volna az állást. Több veszélyes támadást vezetett az ESMTK, Wirth Dániel és Molnár János is nagy helyzetben hibázott. Aztán Wirth tört be a 16-oson belülre, ahol elütötték, a büntetőt a sértett középre lőtte, a Szolnok kapusa pedig hárított. A túloldalon Túri Dániel szabálytalankodott, a tizenegyest értékesítették a hazaiak. Nem sokkal Soós Bence becsúszását is szabálytalannak ítélte meg a játékvezető – inkább tűnt műesésnek –, a kapu jobb oldala felé lőtt büntetőt azonban Jeszenszky Ádám kivédte. Az ezt követő szöglet után viszont egy jól eltalált lövéssel ismét gólt szereztek a hazaiak.

A második félidőben mindkét együttes igyekezett módosítani az eredményen, de sokáig egyik sem talált be az ellenfél kapujába. A játékrész közepén aztán egy balról érkező beadást a nem sokkal korábban csereként beállt Sükösd Krisztián hat méterről fejelt a jobb felső sarokba. A hátralévő időben több lehetőségük volt az erzsébetieknek az újabb gólhoz, de a nagyobb helyzetek is kimaradtak, így nem sikerült ponttal távozniuk a Tisza partjáról.

– Tudtuk, mi vár ránk, a szolnokiak jól szerepeltek a tavaszi idényben, most is nagyon motiváltan játszottak ellenünk – mondta Turi Zoltán vezetőedző. – Ezen a meccsen éppen a legbiztosabb csapatrészünk, a közvetlen védelmünk mondott csődöt, ráadásul elöl rengeteg gólszerzési lehetőséget elhibáztunk. Pedig szerettünk volna jó eredménnyel meghálálni a szurkolóinknak, akik megleptek bennünket, és sokan eljöttek Szolnokra. A lefújás után megvárták a csapatot, és köszöntötték a bronzérmes gárdát. Szeretném megköszönni nekik az egész éves kitartó biztatást, nagyon sokat jelentett számunkra, hogy végig mellettünk álltak.

A bajnokságból még egy játéknap hátravan, de a visszalépések miatt az ESMTK már nem játszik több mérkőzést.

 

Szolnoki MÁV–Erzsébeti SMTK 3-1 (3-0)

ESMTK: Jeszenszky – Molnár R., Túri D., Molnár T., Márton – Ferkel, Soós B. – Kovács D. (Kovács B., 80.), Szűcs L. (Sükösd, 64.), Molnár J. – Wirth

G.: Sükösd (73.)