Pages Menu
Menü

Megjelenés dátuma 2019. 11. 11.

Vereség Jászberényben

Ritkán fordul elő ilyen, de az NB III 14. fordulójában megtörtént: az Erzsébeti SMTK úgy szenvedett vereséget, hogy az ellenfél minden csapatrészében felülmúlta, és megérdemelt győzelmet aratott. A Jászberény végig jobban játszott, a sérülésektől sújtott piros-fehéreknek nem volt esélyük a sikerre.

Az ESMTK csapatába visszakerült Tóbiás Zsolt, de Horváth Levente ezúttal sem állhatott Turi Zoltán vezetőedző rendelkezésére, csakúgy, mint a Tiszaújváros ellen hasfalhúzódást szenvedett Despotovic Vajna és a hetek óta sérüléssel bajlódó Birtalan János. Boda József legutóbb rúgást kapott a bokájára, így ő sem teljesen egészségesen vállalta a játékot.  

A mérkőzés előtt eső áztatta Jászberényt is, így mély talajú, de mégis jó pályán csaptak össze a felek. Bonica Sebastiannak már az 5. percben nagyot kellett védenie, és az első félidőben később is szükség volt a bravúrjaira. Kétszer azonban már ő sem tudott menteni. A 26. percben egy hosszú indítás után lábbal, hat minutummal később pedig egy bal oldali beadásból fejjel talált az erzsébeti kapuba a hazaiak centere. A hajrában egy beadást követő kezezés miatt megítélt büntetőből Herczeg László szépített. Még a szünet előtt cserére kényszerült csapatunk, Boda fájós lábát ismét alaposan megrúgták, így ő még a játékrész vége előtt elhagyta a pályát.

A fordulás után nagy egyenlítési lehetőséget szalasztott el az ESMTK, Herczeg előtt ajtó-ablak helyzet adódott, de addig próbált trükközni, amíg szerelték. Ennek ellenére a második félidőben is a berényiek akarata érvényesült, és a 78. percben egy lepattanó lövés után, közelről megszerezték harmadik góljukat.

– Ezen a mérkőzésen nem játszottunk jól, különösen a közvetlen védelmünk teljesített gyengén – mondta Turi Zoltán. – A sok sérült miatt még rövidebb lett az amúgy sem hosszú kispadunk. A Jászberény mindenben jobb volt nálunk, kétség sem férhetett győzelme jogosságához.

Az ESMTK az őszi idény utolsó fordulójában november 17-én, vasárnap 13 órakor lép pályára az Ady Endre úton a Ceglédi VSE ellen.

 

Jászberényi FC–Erzsébeti SMTK 3-1 (2-1)

ESMTK: Bonica – Nagy M., Gubacsi, Lipcsei Á., Tóbiás – Herczeg, Túri D. (Reznek, 83.), Kovács B. – Oroszi, Kovács D., Boda (Slezák, 41.)

G.: Herczeg (38., 11esből)

 

Fotó: https://www.facebook.com/berenyfocimedia (Az ESMTK szurkolói Facebook oldal osztotta meg a képeket.)