Pages Menu
Menü

Megjelenés dátuma 2023. 11. 20.

Viharos szél, gyors gól, jó csere

November harmadik hétvégéjén a válogatott EB-selejtezője miatt szombaton játszották a labdarúgó NB III mérkőzéseit. Az ESMTK a bennmaradásért küzdő Ceglédhez látogatott, és ugyan a vártnál nehezebben, de begyűjtötte a három pontot.

 

A szél viharosan, keresztbe fújt a ceglédi Zengellér Gyula Sportcentrum pályáján, ami igencsak megnehezítette a játékosok dolgát. Ám még mielőtt ebbe jobban belegondolhattak volna a nézők, már meg is szerezte a vezetést az ESMTK. Egy hazai futballista fejéről a védők mögé pattant a labda, Molnár János lecsapott rá, majd az átvétel után megtolta, és 12 méterről a kapu jobb oldalába lőtte.  A gyors gól után támadásban maradt csapatunk, de az utolsó pillanatokban rendre rossz döntést hoztak a mieink, így nem tudták növelni előnyüket. Az első negyedóra végén aztán szó szerint a semmiből egyenlített a CVSE. Márton Dávid röviden fejelte Gábor Péter felé a labdát, és az egyik ceglédi támadó elpöckölte azt kapusunk mellett. Sok párharcot láthattak a szurkolók, nagy küzdelmet, kevés kisebb helyzettel, enyhe erzsébeti mezőnyfölénnyel.

A szünet után sem változott a játék képe, egészen az utolsó húsz percig. Turi Zoltán vezetőedző beküldte a csatár Lucz Viktort, aki révén az addigiaknál jóval veszélyesebb lett az ESMTK, majd sikerült újból előnybe is kerülnie. Lucz jól készítette le a labdát Wirth Dánielnek, aki kiugratta Bán Gergőt, ő pedig egy pattanás után, a 16-os magasságából úgy emelt a bal sarokba, hogy a labda a kapufa belső lapjáról vágódott a hálóba. A hajrában Márton Dávid fejelte középre a labdát, Lucz Viktor szép mozdulattal, oxforddal tette Wirth Dánielhez, aki elhúzta a kilépő kapus mellett, és két méterről az üres kapuba gurított.

– Azt kaptuk, amit vártunk, sok test test elleni csata, nagy küzdelem jellemezte a mérkőzést – mondta Turi Zoltán. – Viszont végig fegyelmezetten, kellő alázattal futballoztunk, és a hajrában meg is lett ennek az eredménye, kiharcoltuk a győzelmet.

Az ESMTK a 2023-as év zárásaként november 26-án, vasárnap 13 órakor a Pénzügyőr vendége lesz a Pasaréti úti sporttelepen.

 

Ceglédi VSE–Erzsébeti SMTK 1-3 (1-1)

ESMTK: Gábor – Molnár R., Rédei, Tagai, Márton – Kovács B., Helmich (Lucz, 70.) – Molnár J., Soós B., Bán (Frei, 92.) – Wirth

G.: Molnár J. (1.), Bán (80.), Wirth (86.)

(fotó: Facebook/Erzsébeti SMTK Szurkolóinak és Szimpatizánsainak Baráti Köre)