Pages Menu
Menü

Megjelenés dátuma 2022. 08. 29.

Villanyfényes továbbjutás Rákospalotán

A labdarúgó Magyar Kupa 2. fordulójában a REAC-hoz látogatott az Erzsébeti SMTK. Az augusztus utolsó szombatján rendezett esti mérkőzésen a piros-fehérek két gólt szerezve legyőzték a rákospalotaiakat, és bejutottak a következő körbe.

A 19 órai kezdés ellenére meleg időben kezdődött a találkozó. Az első félórában a hazaiak lelkesen, motiváltan és olykor túlságosan is agresszívan futballoztak, helyzeteik azonban elsősorban az erzsébetieknek adódtak. A 33. percben Kovács Dániel 22-23 méteres ballábas szabadrúgását ütötte ki a bal alsó sarokból a REAC kapusa, ám nem sokkal később már tehetetlen volt. Kovács D. a tizenhatoson belülről passzolt vissza a középen nagy lendülettel érkező Soós Bence elé, aki 17 méterről, laposan a jobb alsó sarokba lőtt.

A szünet után Jeszenszky Ádámnak kellett bemutatnia egy nagy védést, majd növelte előnyét csapatunk. A csereként beállt Horváth Levente ugrott ki a jobbösszekötő helyén, bevezette a labdát a büntetőterületen belülre, és a kifutó kapus mellett, 7-8 méterről a jobb alsó sarokba lőtte a második erzsébeti gólt. Egyre-másra vezette a veszélyes támadásokat az ESMTK, de vagy pontatlanul céloztak játékosaink, vagy a REAC hálóőre hárított, így az eredmény már nem változott.

– Jó hangulatú mérkőzésen megérdemelt győzelmet arattunk – értékelte a látottakat Turi Zoltán vezetőedző. – Előre eltervezett cseréket hajtottunk végre, és ha jobban összpontosítunk a kapu előtt, nagyobb különbséggel is nyerhettünk volna.

A következő kupafordulóra a szeptember 17-18-i hétvégén kerül sor.

A bajnokságban legközelebb augusztus 31-én, szerdán 17.30-kor Pécsett lép pályára az ESMTK, csapatunk a PTE-PEAC vendége lesz a PMFC stadionjában,

 

REAC–Erzsébeti SMTK 0-2 (0-1)

ESMTK: Jeszenszky – Molnár R., Molnár T., Lipcsei Á., Márton – Túri D. (Slezák, 46.), Kovács B. (Ágoston, 82.) – Kovács D. (Boda, 71.), Soós B. (Wirth, 46.), Molnár J. – Lucz (Horváth L., 46.)

G.: Soós B. (36.), Horváth L. (51.)

 

Fotó: https://www.facebook.com/EsmtkSzurkoloinakBaratiKore