Pages Menu
Menü

Megjelenés dátuma 2023. 03. 28.

Visszatérés győztes góllal

Négy héttel az Újpest II után egy újabb élvonalbeli klub második együttese is vesztesen távozott az Ady Endre útról. Az Erzsébeti SMTK március utolsó vasárnapján a visszatérő Túri Dániel szép fejes góljával tartotta otthon a három pontot a Paks II ellen.

Az erzsébetieknél letelt a négymeccses eltiltása a csapatkapitány Túri Dánielnek, Soós Bence viszont öt sárga lap okán nem játszhatott. A tolnaiak kihasználták a válogatott mérkőzések miatti szünet adta lehetőséget, és több olyan labdarúgót is bevetettek, aki az NB I-es együttes keret tagja.

Az első húsz percben nem találták a ritmust a piros-fehérek, sok hibával futballoztak. Aztán összeállt a játékuk, és attól kezdve végig az ő akaratuk érvényesült. Kisebb helyzetek után a 34. percben Molnár János lőtte be jobbról a szögletet, Túri Dániel 13 méterről erőteljes fejest küldött a jobb sarok felé, és a labda a kapufáról vágódott a hálóba. Nem sokkal később Molnár J. csinált egy szép cselt a 16-oson belül, lövését azonban az utolsó pillanatban blokkolták a paksiak.

A fordulást követően sem változott a meccs képe, több gólszerzési lehetőség is adódott a mieink előtt. Ferkel Ádám lövés helyett cselezni próbált, így odalett a helyzet, majd Wirth Dániel egy csel után már csak a kapussal állt szemben, de 10-11 méterről a léc fölé lőtt. A hajrához közeledve Túri D. tüzelt kapásból, 18 méterről, a vendégek hálóőre bravúrosan védte a bal sarokba tartó labdát.

– Megérdemelten nyertünk a jó erőket felvonultató Paks ellen – mondta Turi Zoltán vezetőedző. – Gratulálok a csapatnak, mert végig fölényben játszottunk, és ha jobban összpontosítunk, nagyobb különbséggel is győzhettünk volna.

Az ESMTK legközelebb március 29-én, szerdán 16 órakor lép pályára Zuglóban, a Csömöri úton, a Lantos Mihály Sportközpontban az MTK II ellen.

 

Erzsébeti SMTK–Paksi FC II 1-0 (1-0)

ESMTK: Jeszenszky – Molnár R., Molnár T., Lipcsei Á., Márton – Túri D., Slezák – Molnár J. (Kovács D., 87.), Ferkel (Lucz, 69.), Sükösd (Szűcs L., 78.) – Wirth

G.: Túri D. (34.)

 

Fotó: https://www.facebook.com/EsmtkSzurkoloinakBaratiKore