Pages Menu
Menü

Megjelenés dátuma 2020. 03. 12.

Zárt kapus mérkőzések lesznek

A koronavírus további terjedésének megakadályozása érdekében a magyar kormány március 11-i ülésén rendkívüli jogrendet hirdetett, veszélyhelyzet elrendeléséről döntött. Ez alapvetően változtatja meg többek között a sportesemények lebonyolításának módját is.

 

Március 12-től, csütörtöktől kezdve visszavonásig minden magyarországi labdarúgó mérkőzést zárt kapuk mögött kell megrendezni – értesítette levélben a Magyar Labdarúgó Szövetség szerdán délután a klubokat a kormánydöntés futballt érintő részeiről. A stadionokban, futballpályákon a játékosokon és a klubok stábtagjain, valamint a találkozó megrendezéséhez nélkülözhetetlen személyeken kívül senki sem tartózkodhat. Mindez az illetékes hatóság döntésének visszavonásáig érvényes. A biztonsági előírások része, hogy a meccsek előtti kézfogásokat is mellőzni kell.

A fentiek értelmében nem lehetnek nézők az Erzsébeti SMTK soron következő hazai mérkőzésén sem. Szombaton délután fél 3-tól tehát zárt kapus lesz a Gyöngyösi AK elleni találkozó, és még egy jó darabig nem láthatják a szurkolók kedvenceiket.

Az ESMTK szurkolói a https://www.facebook.com/EsmtkSzurkoloinakBaratiKore/ oldalon követhetik nyomon a mérkőzéseket, és tájékozódhatnak a meccsek alakulásáról