Pages Menu
Menü

Megjelenés dátuma 2018. 08. 05.

Erzsébeti érmek Újpestről

A sárkányhajó Magyar Bajnokság negyedik fordulóját az Újpesti-öbölben rendezték meg. Az Erzsébeti SMTK sportolói ismét több érmet szereztek.

Pörgős, megterhelő, de eredményes versenyen vannak túl az Erzsébeti SMTK sárkányhajósai. Az Újpesti-öbölben lebonyolított bajnoki fordulóban a megszokott 20 helyett 10 fős hajókban versenyeztek egymással a csapatok. Ez magában hordozta a meglepetések lehetőségét, mivel az induló egyesületek a szokásosnál erősebb összeállítással tudtak nevezni.

Az ESMTK azon kevés klubok közé tartozik, amelyek két egységet is neveztek a versenyre. Nagy örömünkre mindkét erzsébeti egység remekül szerepelt. Mindhárom bajnoki versenyszámban – premier 200 m, 2000 m, masters 200 m – bronzérmet szereztek az erzsébeti versenyzők. A rövidebbik, kétszáz méteres és a hosszabbik, kétezer méteres távon is a Römi KKSK és a Szeged mögött végezve állhattak dobogóra a piros-fehérek. A B jelű egység megnyerte a C döntőt rövid távon, és a 11. helyen végzett 2000 méteren. A 40+ korosztálynak megrendezett masters mix 200 méteres futamon szintén harmadik lett az erzsébeti csapat.

Délután a fiú és a lány csapatok is megmérették magukat. Mindkét egység remek versenyzéssel ezüstérmes lett, csak a remek napot kifogó Szeged előzte meg a pesterzsébetieket.

Most néhány hét pihenő következik, de szeptemberben újra versenyre kelnek a sárkányhajósok a Magyar Bajnokság ötödik fordulójában, illetve a Magyar Nagydíjon, Fadd-Domboriban.