Pages Menu
Menü

Megjelenés dátuma 2019. 05. 06.

Ígéretes erzsébeti szezonkezdés

Május elsején megkezdődött a 2019-es sárkányhajós versenyévad. Az Erzsébeti SMTK egysége biztató eredményt ért el a Csepelen megrendezett hosszú távú idénynyitón.

 

Nem hétköznapi versenyen találkoztak egymással a téli szünet után a magyar sárkányhajósok a csepeli Duna-ágban. Egyrészt a 4000 méter a szokottnál hosszabb táv, másrészt az induló csapatok összetétele miatt is különleges volt a viadal.

A versenyt rendező, sokszoros magyar bajnok Römi KKSK három egységet is indított, és ezek domináltak a vízen. Az ESMTK csapata számára a téli felkészülés, az erőnléti alapozás utáni első vízi erőfelmérő volt ez a verseny. Már az előfutamban is több olyan ellenféllel kellett megküzdeniük a piros-fehéreknek, akikkel a korábbi szezonok során sokszor csatáztak a jó helyezésekért.
A helyi viszonyok miatt rendkívül szűk pálya igen technikás fordulói komoly gondot okoztak szinte valamennyi egység kormányosának. A sok ütközéssel tarkított első kanyarból a piros-fehérek csak az ötödik helyen tudtak kijönni. Ez a döntőbe kerüléshez kevés lett volna, de az erzsébetiek nem roppantak össze, és körről körre előzték meg a riválisokat. Végül magabiztosan futottak be a továbbjutást jelentő második helyen.
A fináléban a sokszoros világbajnokokkal teletűzdelt hazai egységek fölényéhez nem férhetett kétség, igazi harc csak a negyedik helyért folyt. Az ESMTK nagy ellenfelét, a Szegedet legyőzve meg is szerezte a negyedik pozíciót.
Érem tehát nem jutott csapatunknak az ünnepi évadnyitó versenyen, de a mutatott forma, a teljesítmény és küzdeni tudás mindenképpen biztató a szezonra nézve.

A verseny után ejtsünk szót a szabadidősportról is. Az ESMTK sárkányhajó-szakosztálya keddenként 18 órakor minden érdeklődőt vár a Vízisport utcai telepen egy közös evezésre, azokat is, akik csak most ismerkednének ezzel a sportággal.