Pages Menu
Menü

Megjelenés dátuma 2018. 06. 06.

Ismét dobogón a sárkányosok!

A magyar bajnokság második fordulójában, Szolnokon még jobban szerepeltek az Erzsébeti SMTK sárkányhajósai, mint az első versenyen. A piros-fehérek több érmet, köztük egy aranyat is szereztek.

Ebben a fordulóban már az előzőnél erősebb összeállításban tudott részt venni a pesterzsébeti csapat a futamokon, ami meg is látszott az eredményeiken. A rövidebbik távon, kétszáz méteren előfutamokat rendeztek, ahonnan könnyedén jutottak be a pirosak az elődöntőbe, majd onnan a fináléba. Az A-döntőben aztán remek teljesítménnyel, fantasztikusan versenyezve sikerült elcsípni az ezüstérmet a nagyon jó erőkből álló Szeged és Lapátolók egységei elől. A tavalyi szezonban két bajnoki ezüstérmet tudott nyerni a csapat, az idén már a második fordulóban elérték ezt.
A délutáni, hosszútávú versenyen is szépen, bár érezhetően fáradtabban versenyeztek az erzsébetiek. A kétezer méteres üldözéses versenyben az előkelő harmadik helyet szerezték meg, így újra dobogóra állhattak.
A két bajnoki futam között rendezték meg a női és a férfi hajók különversenyét, és ezeken is sikerült érmeket nyerni. Lányaink az A-Híd Dragon és a Lapátolók versenyzőivel kiegészülve másodikak lettek a szegedi egység mögött. A fiúk tatai társaikkal ültek össze egy hajóba, és nagyon szoros versenyben aranyérmet nyertek.
Az ESMTK sárkányhajósai tehát versenyről versenyre stabilizálják helyüket az élmezőnyben, és valós esélyük van arra, hogy a szezon végén az összesítésben is a dobogón végezzenek. A következő fordulót a hónap végén rendezik, szintén Szolnokon.
A csapat továbbra is szeretettel várja az érdeklődőket a versenyzői és szabadidős csapatába a felújított Vízisport utcai csónakházban.