Pages Menu
Menü

Megjelenés dátuma 2019. 04. 27.

Szabadidős sárkányok

A sárkányhajózás sokkal több embert izgat, mint ahányan rászánják magukat a versenyzésre. Az Erzsébeti SMTK szakosztálya nekik szeretne lehetősége adni ahhoz, hogy kipróbálják a sportágat, és aki kedvet kap, rendszeresen járhat evezni a szabadidős csoportban.

dav

Az ESMTK Vízisport utcai sporttelepén három éve jött létre a sárkányhajó-szakosztály. A nagy lelkesedés hamar eredményre vezetett, számos érmes helyezést, köztük szép győzelmeket értek el az erzsébetiek a különböző versenyeken, magyar bajnoki futamokon.

– Egyre többen csatlakoztak hozzánk, és a versenyeken sokaktól hallottuk, hogy jó néhányan azért nem járnak le evezni a klubokba, mert csak hobbiból szeretnének sárkányhajózni, a versenyzéshez nem érzik elég erősnek magukat – mondta Szatmári Szilvia, az ESMTK szakosztályvezetője. – Ezért arra gondoltunk, lehetőséget biztosítunk a sportág kipróbálására azoknak is, akik csupán egy szabadidős tevékenységet keresnek.

Ennek jegyében keddenként 18 órakor őket várják az erzsébeti „sárkányok” a Vízisport utca 12-18. alatti csónakházban. Ezeken az egy-másfél órás foglalkozásokon szakemberek mutatják meg az érdeklődőknek, hogyan kell megfelelően bemelegíteni, milyen az ideális lapátfogás, hogyan kell a leghatékonyabban a vízben forgatni, stb. Létszámtól függően 10-es vagy 20-as hajóban evezhetnek az amatőrök. A lényeg, hogy a hobbi sárkányhajósok jól érezzék magukat, és aki szeretne továbblépni, azt tárt karokkal várják a versenyzők közé.