Pages Menu
Menü

Megjelenés dátuma 2020. 07. 30.

Fejlesztés a létesítményekben

Az Erzsébeti SMTK által használt sportlétesítményekben jelentős fejlesztések zajlanak, és a tervek szerint a jövőben is folytatódnak a munkák.

Az uszodában és a jégcsarnokban történt változásokról korábban már beszámoltunk honlapunkon. Az uszodával kapcsolatban örömteli hír, hogy már épül a napelemes kiserőmű, amely lehetővé teszi a rezsiköltségek számottevő csökkentését. A létesítmény augusztus 10-én részlegesen megnyílik a látogatók és a sportolók előtt. Bizonyos munkákat még ezután is végeznek itt, illetve a beengedhető létszám függ a majdani járványhelyzettől.

A Zodony utcai labdarúgóközpont új öltözőinek építése az MLSZ Budapest-programjának köszönhetően remélhetőleg még az idén megkezdődik, ehhez a kerületi önkormányzat is hozzájárul a szövetség által előírt mértékben. A klub ide is szeretne egy napelemes kiserőművet telepíteni.

Az Ady Endre úti stadion megújítására szintén komoly tervek születtek. Az önkormányzat a közelmúltban megadta a tulajdonosi hozzájárulást, hogy az ESMTK pályázhat a már említett Budapest-program keretében az új, modern öltözőkomplexum megépítésére, és természetesen a TAO-ból befolyó összegeket is erre fordítaná az egyesület. Amennyiben ez a pályázat is sikeres lesz, az épület a két futballpálya közötti területen kap helyet, a felső szinten irodák lesznek, valamint orvosi, média-, drog- és VIP-szoba. A régi öltözőkben elsősorban a szakosztály számára szükséges eszközöket fogják majd tárolni. A költségcsökkentés érdekében az Adyban is létrehoznának egy napelemes erőművet.