Pages Menu
Menü

Megjelenés dátuma 2020. 04. 10.

Felújítások és költségcsökkentések

A koronavírus-járvány miatti általános leállások rendkívül érzékenyen érintették a sportegyesületeket, a sportlétesítményeket. Az Erzsébeti SMTK-val kapcsolatos változásokról Harót Jánost, a klub elnökét kérdeztük.

 

Március közepe óta nem látogathatók a létesítmények, így a pesterzsébeti uszoda és a jégcsarnok sem.

– A váratlan szünetet mivel használják ki a Zodony utcában?

– A nyári időszakra terveztük a két létesítmény felújítását, ezt most előrehoztuk. A tao-pénzek révén és az önkormányzat támogatásával kerül sor minderre. A jégcsarnokra vonatkozóan még februárban kötöttünk szerződést, és a kényszerpihenő miatt már zajlanak is munkák. Két új öltöző készül, megújul a hűtőrendszer, a légelszívás és a párátlanítás is, veszünk új jégfelújító gépet, kicseréljük a gumiszőnyegeket. Az uszodában elvégezzük azokat a szokásos karbantartási munkákat, amelyeket normál esetben nyáron csináltunk volna. Így amikor újra kinyithatunk, mindkét helyen jobb körülmények fogadják majd az erzsébeti lakosokat és a sportolókat.

– Egyre többet lehet hallani arról, hogy a sportegyesületek csökkentik a költségeket, ezzel próbálják megőrizni a munkahelyeket. Mi a helyzet az ESMTK-nál?

– Mint oly sokan, mi is erre kényszerültünk. A húsvéti ünnepek előtti utolsó munkanapon kötöttünk új szerződést a klub valamennyi alkalmazottjával, azaz a szakosztályokban és a létesítményekben dolgozókkal. Mindenki egységesen az eddigi fizetésének a hatvan százalékát kapja meg áprilisra, így senkit nem kell elküldenünk, valamennyi munkahely megmarad. Ez a megállapodás egyelőre egy hónapra szól, május elején ismét át kell gondolnunk az aktuális helyzetet. Az ESMTK legnagyobb támogatója Pesterzsébet Önkormányzata, amely az ismert okok miatt nem adhat annyit, mint amennyit eltervezett, de igyekszik a lehetőségeihez mérten minden segítséget megadni a klubnak.

 

Illusztráció: webl.hu