Pages Menu
Menü

Megjelenés dátuma 2019. 06. 27.

Nagyszerű szezon az asztaloknál

A közelmúltban értek véget az asztalitenisz-csapatbajnokságok, és az Erzsébeti SMTK együttesei várakozáson felül szerepeltek. Két csapat egy osztállyal feljebb léphet, és lényegében minden gárda túlteljesítette az idény elején kitűzött célokat.

 

A hat erzsébeti asztalitenisz-csapat közül az ESMTK I játszik a legmagasabb szinten, az NB III Budapest-csoportban. A piros-fehérek terve újoncként a bennmaradás volt, és ezt elsősorban a 2019-es eredményeiknek köszönhetően meg is valósították. A 16-os mezőnyben a 12. helyen végeztek az erzsébetiek, kiemelkedő eredményük volt a bajnok Mavex elleni 8-8-as döntetlen. A mérkőzéseken Vagyóczki András, Antal Imre, Ilosvai Brigitta, Bogyó Csaba és Mühl Ágnes küzdött a pontokért. Bogyó Csaba az egyéni rangsorban 87%-os teljesítménnyel a 3. helyen zárt.

Az ESMTK II tavaly a középmezőnyben végzett a Budapest I/C osztályban, ezúttal dobogóra szerettek volna állni az erzsébetiek. Az aranyérmes Pestszentimrével döntetlent játszó gárda el is érte célját, sőt a vártnál szebb lett a szezon vége. A zömmel Sági József, Szanda Szilárd, Hiriczkó Ede és Bíró László (utóbbi 85%-kal a 4. lett a rangsorban) alkotta piros-fehérek a második helyet szerezték meg, és ezzel két év után ismét feljebb léphetnek, ősztől az I/B osztályban szerepelhetnek.

A Budapest II. osztályban három csoportban játszanak a csapatok. Az ESMTK III a 2. csoportban a 2018-as 4. hely után egyeduralkodó volt, mind a 30 mérkőzését megnyerte. Az I/C osztályba feljutó együttesben Bali Péter (90%-os teljesítménnyel a legjobb volt a csoportban), Strobel Soma, Kirchmayer Richárd, Kovács Szilárd, Szabó József és Kaszás László állította megoldhatatlan feladat elé a riválisokat.

Az ESMTK IV a tavalyi 8. hely után az 1. csoportban az évad második felében szerepelt jobban, és végül a 6. pozícióban zárt. Az együttes színeiben Erdei István (80%-kal a nyolcadik lett), Csima Viktor, Kovács Zoltán, Groszmanné Haász Judit és Bodon Ferenc állt asztalhoz. Az ESMTK V nagyot lépett előre a 3. csoportban, a múlt évi 13. helyről a 7.-re. A piros-fehérek elsősorban a tavaszi idényben mutatott játékuknak köszönhetik jó helyezésüket. A csapatban Turkovics Kornél (76%-kal a 10. volt a rangsorban), Farkas Zoltán, Paál György, Marsó Vilmos és Bunsits József játszott. A kerületi bajnokságban szereplő ESMTK VI megtartotta helyét a középmezőnyben, előző évi pozícióján kicsit javítva szintén 7.-ként fejezte be a bajnokságot.