Pages Menu
Menü

Megjelenés dátuma 2018. 12. 10.

Az év utolsó két csapatbajnokságát is megnyertük

Diák és serdülő birkózóink tették fel a 2018-as évre a koronát, méghozzá azzal, hogy a júniusi, kötöttfogású viadalokat követően decemberben, szabadfogásban is megnyerték mindkét korosztály csapatbajnokságát. Szakosztályunk tehát alig két hét elteltével zsinórban hat (!!!) csapatbajnoki címet zsebelt be!

Mint azt korábban megírtuk, diák és serdülő csapatunk december első napján a fővárosi BVSC-birkózócsarnokban nyerte meg a Budapest területi csapatbajnokságot szabadfogású birkózásban. Versenyzőink ezzel kiemeltként kvalifikálták magukat a miskolci országos döntőre.

December 8-án, szombaton a diákok csaptak össze az országos csapatbajnoki címért. Birkózóink az ‘A’ csoportba kerültek, ahol előbb a PEAC-ot, majd az Orosházát verték igencsak könnyedén, óriási fölénnyel. A Baranya megyeieket 42-7-re, míg a Békés megyeieket 46-7 arányban.

Ezt követően a hat csoportgyőztes két darab hármas csoportra lett sorsolva, ahol diák versenyzőink a Diósgyőrrel és a Vasassal kerültek össze. Újabb két meggyőző diadalt követően jöhetett a mindent eldöntő finálé, ahol a rivális Dorogi NC fiataljaival kellett farkasszemet nézni mieinknek.

Az elővárakozásokhoz képest csapatunk még nagyobb fölénnyel múlta felül a Dorogot, mind a 11 súlycsoportban diadalmaskodtak tehetségeink, így végül 42-5-ös kiütéssel szereztek csapatbajnoki címet Miskolcon!

A diák bajnokcsapat tagjai: Kerecsanin Mátyás, Farkas Zsombor, László Mózes, Jász Bálint, Farkas Márk, Olasz Bende, Kis Levente, Kovács Barnabás, Szalai Balázs, Felkai Bendegúz, Kádár Zsombor, Szabó Borisz, Vincze Benedek, Kertész Dominik, Kosovics Márton, Budai András, Fábián Barnabás, Nagy Gergely, Kis Mátyás, Máltsik Zsombor.

 

December 9-én, vasárnap már a serdülők vették át a stafétabotot Borsod-Abaúj-Zemplén megyében. Együttesünk célja mi más lett volna, mint ezúttal is a bajnoki cím megszerzése. A szerencsés sorsolásnak köszönhetően a csoportmérkőzéseknél mindössze “csak” az Egert kellett legyőznie versenyzőinknek, hogy bekerüljenek az elődöntőbe. Ezt könnyen abszolválták sportolóink, 30-5-el küldték haza az egrieket.

Az elődöntők során már valamivel melegebb volt a helyzet, hiszen a Kertvárossal és a Ferencvárossal kerültek össze birkózóink. A megfelelő taktikák betartásával, a kitűnő egyéni eredményekkel csapatunk előbb a Ferencvárost verte meg 27-18-ra, majd a Kertvárost 27-17-re, ezzel döntőbe jutott.

A fináléba a másik csoportból az Esztergomi BSE legénysége került be. Birkózóink a döntőben sem okoztak csalódást, fantasztikusan küzdöttek, ennek eredményeképpen meglehetősen simán, 29-12-re nyertek és újabb csapatbajnoki címet ünnepelhettek.

A serdülő bajnokcsapat tagjai: Vaskó Krisztián, Simon Bence, Ábele Péter, Mányik Dávid, Takács Zsolt, Kovács Olivér, Petenykó Viktor, Petenykó András, Kovács Bence, Zwick István, Vaszilcun Oleg, Ecseki József, Mészáros Róbert, Kekenj Norbert.

 

Szakosztályunk ezzel történelmet írt, hiszen korábban soha senki sem volt arra képes, hogy ugyanazon évben diák, serdülő és utánpótlás korosztályban mindkét fogásnemben csapatbajnoki címet szerezzen!