Pages Menu
Menü

Megjelenés dátuma 2018. 03. 19.

Harmincnégy érmet, köztük három bajnoki címet szereztünk hazai porondon

A felnőtt szabadfogású és női minősítési verseny mellett diák és serdülő lányaink országos bajnokságon, míg legfiatalabb birkózópalántáink meghívásos emlékversenyen vettek részt. A hétvége mérlege: 18 arany-, 6 ezüst- és 10 bronzérem!

Talán már senki sem lepődik meg azon, hogy szakosztályunk újabb hétvégén tarolt, már ami az érmek számát illeti. Három megmérettetésen összesen harmincnégy érmet szereztek birkózóink, ebből tizennyolc arany színű. Nem akármilyen teljesítmény, pláne úgy, hogy a diák és serdülő lányok országos bajnokságon szerepeltek, felnőtt birkózóink pedig az idei év világversenyeire válogatóztak.

A felnőtt minősítési versenynek már pénteken a Szigetszentmiklósi Városi Sportcsarnok három szőnyege adott otthont. A mezőny igencsak szerény létszámú volt, bár ezúttal szinte minden súlycsoportban részt vett a címeres mez megszerzésére esélyes versenyző. Szakosztályunk hat birkózóval próbált szerencsét, közülük végül hárman állhattak dobogóra.

A női 65 kilogrammos Sleisz Gabriellának nem volt nehéz dolga, egyetlen ellenfelét pillanatok alatt 10-0-ra győzte le, így aranyérmet szerzett. Akárcsak a férfi 65 kilogrammos Asarin Roman is, akinek négy mérkőzése volt, de mindegyik alkalommal nagy fölénnyel diadalmaskodott. Csapatunk harmadik érmét a 74 kilogrammos Lagzi Kovács Bendegúz szerezte, ugyancsak négy összecsapás után állhatott dobogóra. Szomorú, hogy két versenyzőnk, Mester Milán és Tóth Bendegúz is sérülés miatt volt kénytelen feladni a küzdelmeket, emiatt mindketten ötödikként zárták a viadalt.

 

Női eredményünk:

65 kg: 1. Sleisz Gabriella

 

Férfi eredményeink:

65 kg: 1. Asarin Roman

74 kg: 3. Lagzi Kovács Bendegúz

79 kg: 4. Horváth Zsolt

79 kg: 5. Mester Milán

92 kg: 5. Tóth Bendegúz

 

Szombaton újfent komoly tétje volt a soron következő birkózóeseménynek, hiszen a Pestszentimrei Sportkastélyban diák és serdülő leány országos bajnoki címekért folytak a küzdelmek. Szakosztályunk mindkét korosztályban bajnokokat avathatott.

A fiatalabbaknál Huszár Regina három magabiztos győzelemmel (egy technikai tus és két tus győzelem) az 52 kilogrammosok országos bajnoka lett, míg az idősebbek között a 39 kilogrammos László Nikolett és a 46 kilogrammos Matyi Vivien érdemelte ki az aranyérmet. A bajnoki címhez szintén közel állt Hörcsöki Kamilla is, három megnyert csata után azonban a fináléban pontozásos vereséget szenvedett, ezzel kénytelen volt beérni a második hellyel.

Szakosztályunk három arany- és egy ezüstéremmel az összesített csapatpontverseny előkelő második helyén zárta a 2018. évi országos bajnokságokat.

Diák eredményünk:

52 kg: 1. Huszár Regina

Serdülő eredményeink:

39 kg: 1. László Nikolett

42 kg: 2. Hörcsöki Kamilla

46 kg: 1. Matyi Vivien

Kiesett: Hegyi Janka és Kádár Luca (mindkettő 58 kg).

 

Akárcsak az elmúlt esztendőben, így idén a XVI. Petőfi Kupán is komoly létszámmal képviseltette magát szakosztályunk. A Kiskőrösön megrendezett meghívásos versenyen a mieink gyermek és diák II-es korosztályban voltak érdekeltek. Birkózóink igencsak kitettek magukért, összesen huszonhét érmet zsebeltek be. Remekelt és az ünnepélyes eredményhirdetés során aranyérmet vehetett át súlycsoportjában Kurdi Dániel, Vinklárik Dominik, Bagoly Boldizsár, Zhytovoz  Mása, Sánta Levente, Horváth Botond, Felkai Balázs, Zalányi Botond, Antaly Sándor, Soltész Patrik, Kerecsanin Mátyás, Zhytovoz Petro és Kertész Dominik is. Természetesen a többiek is nagyon ügyesen küzdöttek és igyekeztek betartani az edzői utasításokat, így további érmekkel térhettek haza a Bács-Kiskun megyéből.

 

Gyermek eredményeink:

20 kg: 1. Kurdi Dániel

20 kg: 3. Olasz Vencel

22 kg: 1. Vinklárik Dominik

22 kg: 3. Gerhauser Bendegúz

23 kg: 1. Bagoly Boldizsár

23 kg: 3. Kalina Ádám

25 kg: 1. Zhytovoz Mása

25 kg: 3. Székely Álmos

26 kg: 1. Sánta Levente

27 kg: 2. Borsos Máté

28 kg: 1. Horváth Botond

29 kg: 1. Felkai Balázs

29 kg: 1. Zalányi Botond

37 kg: 1. Antaly Sándor

42 kg: 2. Balogh Bence

47 kg: 1. Soltész Patrik

Diák II-es eredményeink:

29 kg: 1. Kerecsanin Mátyás

29 kg: 3. Zátroch Márk

29 kg: 3. Borsos Dániel

32 kg: 2. Bagoly Bálint

35 kg: 1. Zhytovoz Petro

35 kg: 2. Kalina Balázs

42 kg: 2. Kmeth Zalán

42 kg: 3. Szabó Borisz

42 kg: 3. Szalai Balázs

50 kg: 1. Kertész Dominik

69 kg: 3. Kis Mátyás

Kiesett: Horváth Koppány (diák II, 38 kg).

További képek: https://www.facebook.com/esmtkbirkozas/posts/1842359492462395