Pages Menu
Menü

Megjelenés dátuma 2018. 02. 04.

Három viadalon voltunk érdekeltek február első hétvégéjén

Egy országos bajnokságon, egy hazai válogatón és egy nemzetközi nagydíjon volt érdekelt szakosztályunk február elején. A hétvége mérlege: 5 arany-, 5 ezüst- és 2 bronzérem!

Február 2-án, szombaton a hagyományokhoz híven Mogyoródon tartották meg az év U23-as kötöttfogású országos bajnokságát. Csapatunk három birkózóval képviseltette magát a 80 főt felvonultató versenyen.

 

Versenyzőink közül ketten is döntőt birkózhattak súlycsoportjukban. Az immáron 97 kilogrammosok között szerencsét próbáló kadet világ- és Európa-bajnok, junior Eb-ezüstérmes Szőke Alex körmérkőzések után szerzett újabb bajnoki címet. Büszkeségünk négy mérkőzést birkózott, az utolsó fordulóban pedig a súlycsoport egyik legnagyobb esélyesét, a kadet vb-ezüstérmes Érsek Róbertet múlta felül 3-1-es pontozással.

 

Egy súlycsoporttal lejjebb, a 87 kilogrammosok között szerepelt U23-as Eb-ötödik helyezettünk, Losonczi Dávid. Tehetségünk technikai tusos győzelemmel indította a napot, majd nagy csatában ismét legyőzte a junior világ- és Európa-bajnoki bronzérmes Papp Bertalant a döntőbe jutásért. A finálé ugyancsak nagy küzdelmet hozott, végül azonban Dávid maradt alul (3-2) a szintén U23-as Eb-ötödik helyezett Vitek Dáriusszal szemben, így második lett.

 

U23-as kötöttfogású eredményeink:

87 kg: 2. Losonczi Dávid

97 kg: 1. Szőke Alex

Kiesett: Varga Raul Csaba (72 kg).

 

Ezen a napon nem csak hazai porondon volt érdekelt szakosztályunk. A magyar felnőtt szabadfogású válogatott színeiben ugyanis három birkózónk küzdött a 2019. évi Francia Nagydíjon. A több, mint 20 ország birkózóját felvonultató nizzai megmérettetésen Mester Milán és Tóth Bendegúz is a dobogó harmadik fokáért küzdhetett súlycsoportjában.

 

Milán ezúttal kénytelen volt beérni az ötödik helyezéssel, ám Bendegúz a kisdöntőt is megnyerte, így a bronzérmet vehetett át az ünnepélyes eredményhirdetés során.

 

A Francia Nagydíjon elért eredményeink:

79 kg: 5. Mester Milán

92 kg: 3. Tóth Bendegúz

Kiesett: Asarin Roman (65 kg).

 

Együttesünk vasárnap sem maradt verseny nélkül. Az év első kadet kötöttfogású minősítési (válogató) versenyét Kaposváron, a városi sportcsarnokban rendezték. A próbatételen igencsak szép létszám gyűlt össze, több súlycsoportban is közel húsz versenyző mérlegelt.

 

Természetesen szakosztályunk is komoly erőkkel állt rajthoz, a 11 súlycsoportos versenyen 17 birkózóval szállt harcba a címeres mezért.

 

A végelszámolásnál 9 versenyzőnknek akasztottak érmet a nyakába, ráadásul úgy, hogy 6 súlycsoportban, 8 döntőse volt szakosztályunknak.

 

Az aranyérmeket ezúttal Németh Milán, Domokos Roland, Tösmagi Attila és Mohl Richárd szállították. Mindannyian remek birkózást mutattak be a Somogy megyei városban, megérdemelten állhattak fel a dobogó legmagasabb fokára.

Az első helyezések mellett további négy ezüst- és egy bronzéremmel, valamint egy ötödik helyezéssel küldöttségünk a csapatpontversenyt is megnyerte Kaposváron.

Kadet kötöttfogású eredményeink:

51 kg: 2. Takács Zsolt

55 kg: 1. Németh Milán

60 kg: 1. Domokos Roland

60 kg: 2. Petenykó András

65 kg: 1. Tösmagi Attila

65 kg: 2. Deák Zoltán

80 kg: 2. Kekenj Norbert

80 kg: 5. Birtalan Bendegúz

110 kg: 1. Mohl Richárd

110 kg: 3. Pénzes Péter

Kiesett: Petenykó Viktor (55 kg), Vaszilcun Oleg (60 kg), Horváth Gyula (71 kg), Kádár Balázs Péter (80 kg), Kovács Nikolasz (80 kg), Molnár Botond (80 kg), Bazsó Adolf (110 kg).