Pages Menu
Menü

Megjelenés dátuma 2020. 01. 29.

Hat arany a felnőtt válogatóról

A Magyar Birkózó Szövetség Pécsett rendezte idei első válogató versenyét, ami néhány súlycsoportban kvalifikációnak felelt meg a februári, római Európa-bajnokságra. Az ESMTK Birkózó Szakosztálya a férfiak között volt érdekelt, kötött- és szabadfogásban is egyaránt gyűjtött érmeket, mégpedig 6 aranyat és 2 bronzot.

 

A kötöttfogásúaknál a Losonczi fivérek 77 és 87 kilóban diadalmaskodtak. Ottó és Dávid is magabiztos birkózást mutatott be Pécsett, mindketten megérdemelten állhattak fel a dobogó legfelső fokára. Ugyancsak ebben a szakágban a junior Eb-győztes Szőke Alex a 97 kilogrammosok között az Európa-bajnoki részvételért küzdött meg riválisaival, akik közül az Eb-bronzérmes, U23-as világ- és Európa-bajnok Szilvássy Erik tanúsította a legnagyobb ellenállást. Alex ugyan a csoportmérkőzések során pontozással kikapott, a döntőben sikeresen vissza vágott a vereségért, így ő vehette át az első helyezettnek járó díjat, ezzel hatalmas lépést tett az Európa-bajnokságon való részvételhez.

 

Szabadfogásban is jutott arany bőven a szakosztálynak. Halidov, Asarin és Tóth Bende is nagyon simán nyerte meg súlycsoportja versenyét az év első válogatóján, így jó eséllyel mindhárman ott lehetnek a római kontinensbajnokságon.

Kötöttfogású eredmények:
55 kg: 3. Németh Milán
67 kg: 4. Deák Zoltán
77 kg: 1. Losonczi Ottó
87 kg: 1. Losonczi Dávid
97 kg: 1. Szőke Alex

Szabadfogású eredmények:
61 kg: 1. Halidov Gamzatgadzsi
70 kg: 1. Asarin Roman
79 kg: 3. Mester Milán
92 kg: 1. Tóth Bendegúz