Pages Menu
Menü

Megjelenés dátuma 2018. 05. 21.

Tösmagi Attila bronzérmes a kadet Európa-bajnokságon

Szenzációs eredményt ért el szakosztályunk fiatal tehetsége, Tösmagi Attila a szkopjei kadet Európa-bajnokságon. Ludas a kötöttfogású 60 kilogrammosok között szerzett bronzérmet, ami a magyar kötöttfogású csapat egyetlen érme volt Macedóniában.

A három szakágat tekintve három válogatott birkózónk révén voltunk érdekeltek a szkopjei kadet Európa-bajnokságon. A mieink közül elsőként a női 46 kilogrammos, még serdülőkorú Matyi Vivien ölthette magára a címeres mezt. Vivi nehezebb sorsolást talán nem is kaphatott volna élete első ifi kontinensbajnokságán. A selejtezőkben fehérorosztól szenvedett vereséget, majd a vigaszágon egy orosszal szemben maradt alul, ezzel búcsúzott a viadaltól.

A hétvégéhez közeledve kötöttfogásban két birkózónknak szoríthattunk. A 60 kilogrammosoknál Tösmagi Attila, a 65 kilogrammosoknál pedig Horváth Gyula képviselte Magyarország és szakosztályunk színeit.

Ludas a 60 kilóban összesen öt mérkőzést birkózott, ebből négyet sikeresen megnyert. Igaz, a selejtezőben bosnyák ellenfele nem állt ki ellene (vélhetően nem tudott bemérni), a folytatásban azonban svéd riválisát technikai tussal múlta felül. A negyeddöntőben sorsdöntő mérkőzésen vett részt birkózónk, a későbbi ezüstérmes grúzzal hatalmas csata volt, végül 7-3-s vereséget szenvedett Attila.

Mivel a grúz a döntőig meg sem állt, Tösmagi versenyben maradt a bronzéremért folytatott csatában. Kezdésként a vigaszágon kellett nyernie a litván ellen, ez 4-0-ra sikerült is, majd a bronzéremért a lengyelt ugyancsak magabiztos birkózással verte meg.

Attila ezzel megszerezte pályafutása első érmét világversenyről, ráadásul a magyar kötöttfogású válogatott egyetlen érmét szerezte Macedóniában.

Szintén ebben a fogásnemben Horváth Gyulának egy mérkőzés jutott a 65 kilogrammosoknál. A fehérorosztól szenvedett vereséggel kiesett a viadalból.

Az ESMTK-s versenyzők mérkőzései:

Selejtezők:

Női 46 kg: Anasztaszija Janotova (fehérorosz) – Matyi Vivien 10-0

Kf 60 kg: Tösmagi Attila – Huszejn Gegic (bosnyák) A bosnyák nem állt ki a mérkőzésre.

Kf 65 kg: Andrej Kavalevszki (fehérorosz) – Horváth Gyula 9-3

 

Nyolcaddöntő:

Kf 60 kg: Tösmagi Attila – Miru Olsson (svéd) 13-5

 

Negyeddöntő:

Kf 60 kg: Giorgi Cshikvadze (grúz) – Tösmagi Attila 7-3

 

Vigaszági mérkőzések:

Női 46 kg: Viktorija Alekszandrova (orosz) – Matyi Vivien tus 11-0-nál

Kf 60 kg: Tösmagi Attila – Vilius Savickas (litván) 4-0

 

Bronzmérkőzés:

Kf 60 kg: Tösmagi Attila – Krzysztof Steffan (lengyel) 3-0