Pages Menu
Menü

Megjelenés dátuma 2023. 10. 24.

Akik nem kispályások

Közel 2 év „újraépítés” után végre eljött a nap, hogy U12-es jégkorongot utánpótlás csapatunk hazai környezetben nagypályán kezdhesse meg az országos bajnokságot. Idén először a szövetség fordulós lebonyolításban tervezte meg a bajnokságot. Az első tornán hazai pályán fogadhattuk a Bajai Harcsák, illetve a Dunaújvárosi Acélbikák hasonló korú sportolóit. A három csapat szabályos, igazi „fair play” küzdelemben és következetes, a szabályok betartását megkövetelő korrekt bírói ítélkezés mellett mérte össze tudását.

A mérkőzés napjáig a gyerekek sok edzést és edzőmeccset gyűjtöttek „ütőjükbe és korcsolyájukba”. A mérkőzés napján pedig izgatottan jelentkeztek a játékra Jégcsarnokunkban már egy órával a kezdés előtt. Egy kis száraz bemelegítés és bandázás után az edző – játékos megbeszélés volt napirenden.

Első meccsünket a bajai harcsák ellen kezdtük. Sok gyermeknek a csapatban első hivatalos nagypályás meccsét láttuk aznap. A mérkőzés két 18 perces etapból állt. A mérkőzés alapvetően kiegyensúlyozott volt. A mérkőzés első felében az ESMTK játékosai, a második félidőben a Harcsák kerültek előnybe. A 2-1-es hazai félidőt követően a második félidőben a bajai csapat szerencsés és elkerülhetetlen találatokkal fordított, és végül 3-2-re diadalmaskodott az ESMTK csapata felett. Egy kis rutinnal és az emberelőnyös helyzeteink kihasználásával másképp is alakulhatott volna a meccs, de így is büszkék voltunk a lányainkra és a fiainkra, mert jól mozogtak a jégen. ESMTK-Baja: 2-3.

Számunkra 1,5 óra szünet következett a vendégcsapatok játéka alatt. Egy kis megbeszélés és gyümölcsevés mellett a következő ellenfél megtekintése volt ebben az időben a program az U12 csapatunknak. A lelátóról is tapasztalták a gyerekeink, hogy jó erőt képviselnek a Dunaújváros hokisai, akik sok góllal győzték le a bajai csapatot.

Elkezdődött a torna befejező meccse. Azonnal láttuk, hogy hokisainknak jót tett a kis szünet. A mérkőzés kezdetén közvetlen az első percekben „beköszöntünk”. Ezt követően több jó egyéni teljesítményt láthattunk csapatunkban. Volt, aki védekezésben és blokkolásban, és volt, aki góllövésben jeleskedett. Kapusunk is megbízható teljesítményt hozott. Edzőnk adta a taktikai utasításokat. Acélosan működött a Csapatmunka. Egy jó, szabályos és szurkolói szemmel is élvezhető mérkőzést láthatott az, aki eljött, hogy buzdítsa hokis növendékeinket. ESMTK-Acélbikák: 6-5.

A szokásos szurkolói csokidobálás sem maradt el, ezzel megköszönve a játékosoknak az aznapi játékukat.

Szép volt fiúk és lányok!

 

Következő fordulóink: 11.12 – Dunaújváros / 12.03 – Érd / 12.17 – Óbuda / 01.14 – Békéscsaba / 02.25 – Pesterzsébet Jégcsarnok

 

Mindenkit várunk Szeretettel edzéseinkre / mérkőzéseinkre!

További információkat találtok csapatunk fejlődéséről és meneteléséről az egyesület weboldalán (www.esmtkhoki.com ), illetve az ESMTK Utánpótlás Jégkorong Facebook oldalán!

HAJRÁ ESMTK!

… mert „Életünk A Hoki”