Pages Menu
Menü

Megjelenés dátuma 2020. 07. 29.

Fradi nélkül a felújított jégcsarnokban

Tizenhárom év után intett búcsút a Ferencváros jégkorong szakosztálya a Pesterzsébeti Jégcsarnoknak. Ám nem sokáig maradtak szabadok az eddig a zöld-fehérek által igénybe vett órák, hamar jelentkeztek más csapatok. A Zodony utcai jégcsarnok augusztus 10-én nyitja meg kapuit, a sportolók mellett a csak korcsolyázni vágyók előtt is.

A saját csarnokkal nem rendelkező FTC 2007-ben költözött Erzsébetre. Azóta közel háromszáz mérkőzést játszott a Zodony utcában a Ferencváros, csaknem 120 ezer néző előtt. Egy koncepcióváltás után egyre sikeresebb lett a Fradi, az elmúlt két évben megnyerte a magyar bajnokságot és az Erste-ligát is, és szűkössé vált a létesítmény, különösebb a nagyobb mérkőzéseken. Ezért a váltás mellett döntött a klub, és júliustól a nagyobb befogadóképességű újbudai Tüskecsarnok az otthonuk. A szakosztály búcsúlevélben mondott köszönetet Pesterzsébetnek és az ESMTK-nak.

– Amint híre ment a Fradi távozásának, egyre-másra kerestek meg bennünket különböző amatőr csapatok, és foglaltak le edzésidőket – mondta Harót János, a csarnokot üzemeltető Erzsébeti SMTK elnöke. – Van, amelyik eddig heti egy tréning helyett hármat tart ezentúl nálunk, míg más inkább itt edz a jövőben.

A jégcsarnokban komoly felújítás zajlott az utóbbi hónapokban. Immár új fagyasztógép készíti a jeget, új palánkok kerültek a nemzetközi szabályoknak megfelelően négy méterrel keskenyebbre formázott pálya köré. Az így felszabadult helyre új kispadokat és zsűriasztalt helyeznek el. A fentiek nyomán Pesterzsébeten már bármilyen nemzetközi jégkorongmérkőzést le lehet játszani.

A Zodony utcai jégcsarnok augusztus 10-én nyitja meg kapuit, a sportolók mellett a csak korcsolyázni vágyók előtt is.