Pages Menu
Menü

Megjelenés dátuma 2024. 03. 11.

Hazai idényzáró U12-es torna

Nagyon vártuk már, hogy „Hazai jégen” legyünk ismét február utolsó hétvégéjén. A nagypályás idényt egyből hazai rendezéssel kezdtük, és azóta több forduló is eltelt. Jégkorongosaink sok tapasztalatot és élményt szereztek vidéki és fővárosi tornákon egyaránt. Jó volt tapasztalni, hogy a 9-12 éves lányok-fiúk mennyire küzdöttek, és hajtottak a pesterzsébeti egyesületért. Az elmúlt időszakban sok győzelem, pár döntetlen és kevés vereség jellemezte a tornák kimenetelét. Sokat fejlődtek, ami a Jécsi–Szakács edzői teamnek köszönhető, akik folyamatosan fenntartották a „szikrát” a gyerekekben, hogy mennyire jó sportolni és hokizni.

 

Ahogy közeledett csapatunk utolsó fordulója, úgy nőtt kis sportolóinkban az izgalom és a bizonyítási vágy, hogy az ESMTK Jégcsarnokban maradandót alkossanak. A kilátások jók voltak: sem betegség, sem más program nem akadályozta a gyerekeket, hogy itt és most ismét megmutassák magukat. Talán csak egyik gólerős játékosunk sérülés miatti kiesése adhatott némi fejtörést Feri bának. De jó volt tapasztalni, hogy sérült csatárunk megtalálta a helyét, és a lelátóról biztatta sporttársait.

Jó időjárás, jó sportcsarnok, sok hokis és hozzátartozó gyülekezett 11 körül a jégcsarnok körül. Szülők, barátok, osztálytársak, ismerősök is jöttek folyamatosan. Érkeztek is játékosaink vidáman és lelkesen. Egy kis száraz edzés és beszélgetés után öltözés következett. Aznap is 2 csapat várt az U12-es csapatunkra: a Kárpáti Farkasok és a White Sharks.

Első megmérettetésünk a Kárpáti Farkasok voltak. Játszottunk ellenük több alkalommal, volt ellenük sikerünk, és volt Farkasok győzelem is. Az első kihívás tehát igen kemény diónak tűnt. Az első félidőben jól játszottak hokisaink. Szép lövések, szép védések és élvezetes játék jellemezte a meccset. Behúztuk 4–1-re ezt az etapot. Edzőnk rengeteg tanácsot mondott a játékosoknak. A második félidőre kicsit „bealudtak” hokisaink. Jött egy gól, jött két gól, és szorosabb lett az eredmény. Látni lehetett, hogy a Farkasok a második félidőben gyorsabbak és pontosabbak voltak. Edzőnk próbálta segíteni a pálya széléről csapatát, de nem tudott nagyot tenni. Szurkolóink is látták, hogy kell a buzdítás-lelkesítés. Olyan óriási hangulat uralkodott a jégcsarnokban, hogy még az ellenfél játékosai is irigykedtek a Hazai közönségre. Akartak a gyerekeink, de hiába: a Kárpáti Farkasok megérdemelten kiegyenlítettek, majd a vége előtt nem sokkal sajnos be is húzták a mecset. Sajnos most 1 emberes (1 gólszerzős) csapat voltunk. ESMTK–Kárpáti Farkasok: 4–5.

Kis pihenés, átöltözés, büfézés és ellenfélnézés volt napirenden. Addig ment egy kört a rollba, és a Kárpáti Farkasok és a White Sharks csapatai küzdöttek a jégen. Második mérkőzésünkön a White Sharks hasonló korú jégkorongozói voltak az ellenfeleink. Velük szemben is jó tapasztalataink voltak az elmúlt fordulókban. Tehát bizakodtunk, és kicsit biztattuk a szünetben mi Szülők is gyerekeinket és a Csapatunk többi tagját.

Első félidőben „gyűrték” egymást a csapatok, nagy taktikai játék folyt a játéktéren. Voltak itt is, ott is lehetőségek, de sehogy sem jöttek a gólok. Félidőben „kicsit hangosabb” instrukciókat adott a csapatnak edzőnk, hogy „eljusson a tudatokig a feladat”. Sikeres volt Szakács edzőnek ez a húzása. Kezdtek magukra találni U12-es csapatunk tagjai. Kis szerencse vagy a küzdeni akarás meghozta csapatunk vezetését. Reméltük, hogy ezzel „áttört a gát”. A szurkolók nagyon „együtt voltak a csapattal” – lelkesen buzdítottak! Jó volt látni, hogy a meccs második részében jöttek azok a gólok, amikben reménykedtünk. Örömteli volt, hogy 4 gólunkat 4 játékosunk lőtte, amivel 4-2 re küldtük haza a Cápákat. Nagyon örültek az ESMTK sportolók, mikor a sípmester lefújta a mérkőzést! Ilyenkor a szokásos ugorjunk-a-kapusunkra megköszönés következett és pacsi az ellenfél játékosaival. ESMTK–White Sharks: 4–2.

Végül a játékosokat beavatva meglepetésre készültünk kiváló edzőnknek, Szakács Ferencnek. Gyerekek és szurkolók együtt molinóval és kis flashmobbal készültünk, amin Mesterünk meglepődött, és jó volt látni, hogy a kétméteres 80+ kilós edzőnk el is érzékenyült egy kicsit. Aztán jöhetett a szokásos csoki- és plüssdobálás.

Az egész éves szülői összetartást megkoronázva a Soroksári Tündérkertben egy évzáró pizzázást rendeztünk egész utánpótlás csapatunknak. (Hisz aznap az U8-as csapatunk is eredményes és sikeres tornán vett részt, mielőtt megnézték az U12 meccseit.)

Köszönjük az egész éves munkájukat mindkét edzőnknek: Jécsi Gyulának és Szakács Ferencnek, akik az U12 csapatunk töretlen fejlődését biztosították, továbbá köszönjük a segítséget az ESMTK egyesületnek is.

Szeretnénk mindenkinek ajánlani a sportolást – akár jégkorongot, akár más sportot választ – egyesületünkben! És meg szeretnénk köszönni az ESMTK Jégkorong Utánpótlás Szülői Csapatnak, akik időt és pénzt áldozva fáradoztak a leányokért és fiúkért egyaránt.

Hogy mit hoz a jövő, soha nem lehet előre tudni, de edzünk tovább a fejlődés érdekében!

Kövessétek folyamatosan ESMTK Utánpótlás Jégkorong Facebook oldalunkat és az egyesület weboldalát

https://esmtk.hu/category/jegkorong/

 

Kövess be minket TikTok-csatornánkon (@esmtkhockey) is!

HAJRÁ ESMTK!

… mert „Életünk A Hoki”

(szerző: Benei Gábor)