Pages Menu
Menü

Megjelenés dátuma 2023. 01. 30.

Megvolt az első hazai verseny

Január 22-én az ESMTK utánpótlás  U12 korisai idén először léphettek jégre hazai pályán. Az egyesület közel 2 év után rendezhetett a Pesterzsébet Jégcsarnokban országos tornát ebben a korcsoportban. A nemzeti lebonyolítású rendezvényen a Közép csoport tagjaként a Pécsi Sportiskola és a VUA Pandák, illetve a Budakalász Vidra SE volt a házigazdák ellenfelei e napon.

Mivel az a bajnokság 3×3 as, így az eseményeket megtekintő nézők két pályán láthatták egy időben U12 es csapatokat.

Már 10 órától megnyitottuk a kerületi jégcsarnok „kapuit”, várva a csapatokat és szurkolóinkat, a Büfé is felkészült a gyerekek és szurkolók ellátására. Ahogy beléptünk, a szervezői tagok kitettek magukért, jó zene és profi jégkorongos környezet fogadta a klubok játékosait, a velük érkező stábtagokat és az őket elkísérő szurkolókat.

A gyerekek egész héten optimális létszámban vettek rész Szakács Ferenc  edző U12 es edzésein. Sok-sok korizás, technikai elemek gyakorlása, plusz kis játék jellemezte a jégkorongozók heti munkáját.

Nagy örömünkre, fennállásunk során  először helyi tv/média is tiszteletét tette meghívásunkra. Ezúttal is köszönjük nekik, hogy velünk voltak!

Az eseményre kilátogató nézők/érdeklődők szép számban jelentek meg, több mint 100-150 néző gondolta úgy, hogy a vasárnapi ebéd helyett a pesterzsébeti hokisokat nézik meg! Már a kezdés előtt negyed órával sok ismerős arc, régi csapattagok, a kisebb korosztályunk tagjai is ott voltak a lelátón. Jó volt látni, hogy szereti a környék a jégkorongot.

 

A-B pályán indult el a játék 11.10 kor.

Első mérkőzésünket a B pályán kezdtünk a sárga/kék színű Vidra SE ellen. A legutóbbi dunakeszi tornán már találkoztunk velük, és akkor is egy sokgólos mérkőzést vívott e két csapat.

Frissen mozogtak és sokpasszos játék volt jellemző mindkét csapatra. A hangulat fantasztikus volt, az Erste ligában nincs néhol ilyen szurkolás, buzdítás, amik közepette jöttek a szebbnél szebb helyzetek/védések és találatok. Gól itt is ott is akadt bőven. Szoros végjátékban „körömrágós/izgalmas meccsen” a Budakalászi csapat került ki győztesen 5-4 arányban.

 

10 perc Rolba (jégpálya karbantartó gép) szünet következett. Az öltözőben edzőnk felhívta a figyelmet a hiányosságokra, és a pozitívumokat kiemelve küldte fel a játékosait a második ellenfelünk, a VUA Pandák ellen.

 

Második mérkőzésünkön sem volt ismeretlen számunkra a Városgazda utánpótlás legénysége. Nagyon szép támadásoknak és védéseknek, góloknak tapsolhatott a publikum. Főleg a leány sorunk volt elemében, sorra láttuk azokat a momentumokat, amiket Szakács edző kért az öltözőben. Gólgazdag mérkőzésen 9-2-es hazai győzelemnek örülhettünk!

 

Majd ismét 10 perc jégfelújítás következett.

A harmadik, egyben legtávolabbi résztvevő csapat, a Pécsi Sportiskola volt csapatunk aznapi utolsó megmérettetése. Fizikálisan, szemmel is láthatóan 3-4 játékosuk minimum 1 fejjel és 15kg-gal is nehezebb volt, ráadásul 4 sorral álltak fel, amiből már az elején látszott, hogy nem lesz könnyű mérkőzés. Az első félidőben „forgatta” a Mester a sorokat, partyban voltunk olyannyira, hogy az első félidőt (2×15 perceket  a mérkőzések) mi nyertük. Sajnos aztán a fizikai fölény és a fáradtság, valamint a rövid kispad miatt jöttek a dél-dunántúli sportolók góljai. Gólgazdag mérkőzésen végül 9-7 re a Baranya megyei csapat jött le győztesen.

A mérkőzés után a gyerekek nagy örömére szurkolóink  rengeteg csokit dobtak be (megszokottan), megérdemelten kapkodták fel a jutalmukat a jégkorongosaink.

Fáradtan és rengeteg élménnyel ment haza minden jégkorongos/edzőik/szurkolóik.

 

U12-es csapatunknak sorra következnek hétvégente a mérkőzések. Sorrendben 01.29 Dunakeszi / 02.05 Fradi Sátor / 02.19 ESMTK Jégcsarnok / 02.26 Budai Jégpálya

 

Kedves Szurkolóink! Ha mód és lehetőségetek van kijönni szurkolni U12 jégkorong csapatunknak, várunk szeretettel Titeket! Sportnyelven „12. játékosai voltatok a csapatnak”. Nagyon nagy élmény volt fiatal lányoknak-fiúknak előttetek játszani!

Köszönjük minden csapatnak, játékvezetőnek, rendezőnek, akik segítettek e színvonalas eseményt kiváló szinten lebonyolítani, valamint minden büfésnek és szurkolónak, akik a „vasárnapi ebéd helyett minket választottak”, és  reméljük, az elkövetkező tornákon is kijönnek ESMTK jégkorongozóit biztatni/lelkesíteni.

„Mert Életünk A Hoki”

Hajrá Esmtk!