Pages Menu
Menü

Megjelenés dátuma 2023. 12. 31.

Óbudán csúszott jégre az ESMTK U12 csapata

Egy szép, napsütötte vasárnap délelőtti hokis fordulóra gyülekeztek egy héttel karácsony előtt az ESMTK utánpótlás növendékei. Reggel 9-től folyamatosan érkeztek hokis játékosaink az öltözőbe. Ismét bő kerettel – egy személy jelentett beteget – indultunk neki e vasárnapi hokis fordulónak. A szokásos „ceremónia” következett: öltözés, taktikai megbeszélés…

A III. kerületi létesítmény egy nagyon szép, kulturált jégcsarnok benyomását keltette számunkra, akik először jártunk itt – minthogy kis csapatunk eddig még nem játszott eme helyszínen.

Első mérkőzésünket a vendéglátó-házigazda White Sharks ellen kezdtük, ami jó és szurkolói szemmel élvezetes és látványos, „közönségszórakoztató” mérkőzést hozott. Az elmúlt időszakban ellenfelünkkel több edzőmeccset vívtunk, ahol mindig apró nüanszokon múlt, hogy nyertünk, vagy vesztesen hagytuk el a jégpályát. Élesben még nem játszottunk ellenük. Voltak szép jelenetek a jégen itt is, ott is. Végül U12-es csapatunk kapott gól nélkül lehozta a Cápák elleni meccset. ESMTK–White Sharks: 4–0.

Ezt követően másfél órás szünet következett a számunkra. A gyerekek a büféből nézték a következő ellenfelet, akik a Kárpáti Farkasok csapatának hasonló korú növendékei voltak. Legutóbbi, érdi találkozásunk az előző fordulóban egy jó mérkőzést és – egy igazságos – döntetlent hozott. Tehát jó mérkőzésre volt kilátás.

Megkezdtük a gólgyártást már a legelején. Aztán jött is rá a „válasz”. Izgalmas mérkőzésnek voltunk részesei. A Mesternek „volt mit mondania” a szünetben, mert lehetett látni, hogy kicsit kezdtünk „belehibázni”. Ezt a meccs második részében ki is használták a Farkasok hokisai. Látták a szurkolóink, hogy kell a buzdítás – ide is közel 30 fős szurkolói létszámmal kísértük el a pesterzsébeti csapatot –: dobbal, dudával és hangos szurkolással adtunk erőt a pálya széléről, hogy ne adják fel! Sajnos egy kis szerencsére lett volna szükség, vagy elő kellett volna húzni a „cilinderből” valami extrát, ami most nem sikerült, és a Farkasok nyertek. ESMTK–Kárpáti Farkasok: 3–5.

A mérkőzéseket követő csokidobálásra – kicsit elkeseredve ugyan, de – odajöttek a szurkolók táborához az erzsébeti lányok-fiúk.

Ezen a vasárnapi napon egy győzelemmel és egy vereséggel hagytuk el az Óbudai Jégcsarnokot. Legközelebb várhatóan igen messze, a „Viharsarokba”, vagyis Békéscsabára látogatnak el 2024. január közepén erzsébeti hokisaink. Addig karácsony, pihenés, és januárban indul minden elölről…

 

MINDENKINEK BOLDOG ÉS BÉKÉS KARÁCSONYT, VALAMINT HOKIBAN „GAZDAG” ÚJ ÉVET KÍVANUNK!!!

… mert “Életünk A Hoki”

HAJRÁ ESMTK!