Pages Menu
Menü

Megjelenés dátuma 2023. 02. 09.

U12 3×3 Jégkorong Forduló

Február 5-én az ESMTK Jégkorong Szakosztályának U12 csapata ismét útra kelt. Szerencsére nem kellett messzire mennie, csak a szomszéd kerületbe. A IX. kerületi Fradi Sátor volt a célirány, ahol a következő fordulót rendezték.

Csapatunknak nem volt ismereten e közeg, mert 1-1,5 éve még ide jártunk edzésekre, amíg az Erzsébeti Jégcsarnokot jégkár miatt felújították. A héten mindenki szépen „dolgozott” edzésen, a csapat újra maximális létszámmal örvendeztette meg Ferenc edző bát a hét minden edzésnapján. Jó látni, hogy 9-11-es korosztályunk mennyire szeret járni Ferenc Mester edzéseire.

Kezdés előtt 1 órával már szépen „gördültek be” a nagy táskával a hokis növendékek. Pacsi, heccelődés, egy pár jó szó és nevetés jellemezte a gyerekeket, mikor bevonultak a vendég öltözőbe. Pár perc „száraz bemelegítés” (focizás) következett, ami nem ártott a csapatépítésnek és a test átmozgatásának e korosztályban sem.

Vasárnap sorrendben a Baranya vármegyét képviselő Pécsi Sportiskola, ezt követően a VUA Pandák, illetve utolsó felvonásban a B-Villámok ellen állt fel csapatunk a jégre. Ellenük várt az ESMTK utánpótlás jégkorongozó csapatára az a feladat, hogy megmutassák, ki aznap a legjobb a 4 csapat közül. Az első feladat a piros-fekete csapatunknak a PSN csapata volt. Legutolsó találkozásunkkor hazai környezetben az utolsó meccset vívtuk ellenük, amiből a pécsi csapat jött ki győztesen a mérkőzésből. Most abban reménykedtünk, hogy az első meccsen frissességgel és sok korival meglepetésre és revansra készültünk. Már az első percben „beköszöntünk”. De ezzel el is lőttük szinte az összes puskaport, ezt követően csak jöttek a pécsi támadások. Egy darabig csapatunk bírta szusszal a tempót, de egy idő után kijött az erőbeli különbség. Sima vereséget szenvedtünk ellenfelünktől (2-9).

Második megmérettetésünkön a Városgazda csapata hasonló korú növendékei vártak csapatunkra. Két hete nagyon szép sikert értek el lányaink/fiaink egy gólgazdag mérkőzésen (9-2 lett a vége). Ezzel a múltbéli élménnyel/tudattal, kellő önbizalommal léphettek a jégre. De csak rövid ideig hitték a gyerekeink, hogy „sima hazai győzelem lesz”, mert sajnálatunkra nem azt az arcát mutatta csapatunk, amit hetek óta láttunk. Sajnos tükörsima vereséget szenvedtünk (4-8). Szakács Edző felhívta a figyelmet pár dologra, amit kicsit másként képzelne el, és pár lelkesítő tanács minden egyes tanítványának kijárt. Jött egy kis gyümölcs, beszélgetés, szünet és pihenés…

Harmadik, egyben aznapra egyik legnehezebb ellenfelünk a Budaörsi csapat volt. Tudtuk, láttuk, tapasztaltuk: a B-villámok kicsit magasabb szint nekünk, ezért részsikereket tűzött ki az edző a gyerekeknek. A „közelségre való tekintettel” szurkolóink jelentős számban képviseltették magukat, és buzdították a „király kategóriát” [mivel jelenleg ez a legnagyobb korosztályunk]. Zengett a Fradi Sátor az „Aki ugrál, ESMTK-nak szurkol, alé, alé” és hasonló ritmusú énekektől… de aznap semmi nem jött össze kis csapatunknak. Ellenfelünk szépen és eredményesen játszott, mi pedig amíg bírtuk, mentünk előre… de az utolsó meccs végén sem mi hagyhattuk el győztesen a jeget (0-10).

Szép volt, jó volt, tanulságos volt. Jó lesz egy kis pihenés, ugyanis a jövő heti fordulóban pihenősek leszünk. Mindenkit BIZTATUNK ARRA, HOGY JÖJJÖN KI FEBRUÁR 19-ÉN, VASÁRNAP AZ ESMTK JÉGCSARNOKBA, ahol ismét előreláthatólag sok ESMTK szimpatizáns ( síppal/dobbal/dudával) hangosan buzdítja majd U12 utánpótlás csapatunkat!   (Mert megérdemlik)

Kövessétek az esmtkhoki.com és esmtk.hu, illetve az ESMTK jégkorong utánpótlás Facebook oldalát, ahol mindig friss infók/események találhatóak!

„Mert Életünk A Hoki”

HAJRÁ ESMTK