Pages Menu
Menü

Megjelenés dátuma 2019. 01. 04.

Kajak-kenu évzáró és évértékelő

Az ESMTK Kajak-kenu szakosztálya karácsony előtt tartotta meg a mögöttünk lévő szezont lezáró vacsoráját. Az eseményen jelen volt Kovács Tamás, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség szakmai koordinátora, Harót János, az ESMTK elnöke, Répás Péter, a Vízisport utcai csónakházak vezetője, Szatmári Szilvia, a sárkányhajó, Molnár Gábor, a kajak-kenu szakosztály vezetője, valamint Wohner Krisztina és Katona Márk edzők is.

Mivel rendkívül pozitív évet zártak az erzsébeti kajakosok, így az évértékelő beszédek alapján sem volt okuk szomorkodni. Több mint 100 egyesület között az ESMTK a 30. helyen végzett, úgy, hogy kevesebb mint 3 éve működik a szakosztály. Kovács Tamás kiemelte, mennyire alapos és lelkiismeretes munka folyik Pesterzsébeten, ahol is a vízitelep 2019-ben Dél-Pesti Vízitúra pontként is megkezdi működését. A szakmai koordinátor biztosította a szakosztályt a sportági szövetség jövőbeni támogatásáról is.

Ezt követően Harót János méltatta a Duna-parton zajló munka fontosságát és eredményességét, majd a szakosztályvezetők tartották meg évösszegző beszédeiket.

A vacsora előtt adták át a 2018-as esztendő legjobb kajakosainak járó díjakat, amit a lányoknál ismét Fojt Sára, míg a fiúknál Herda Viktor kapott meg. Mindkét sportoló korosztályos válogatott lett, számtalan dobogós helyezés mellett. Herda Viktor az országos diákolimpián elért győzelmével került be a keretbe, ugyanezen a versenyen Sára egyik számában (K1 női 500m, K1 Női 2000m) sem talált legyőzőre, és rendkívül érett versenyzéssel utasított mindenkit maga mögé.

– Gratulálunk minden kajakosunknak a 2018-ban elért eredményeihez, és kívánjuk, hogy 2019-ben még több sikert érjenek el piros-fehér színben! – mondta Molnár Gábor szakosztályvezető.