Pages Menu
Menü

Megjelenés dátuma 2018. 01. 30.

Botrányos végjáték után döntetlen

Négypontos mérkőzést vívott Törökbálinton a Diósddal az Erzsébeti SMTK kézilabdacsapata a Pest megyei ifjúsági férfibajnokságban. A két alapemberüket is nélkülöző piros-fehérek azonban nem bírtak a mögöttük álló hazaiakkal, nagy csata után döntetlennel zárult az összecsapás.

A meccs tétje az volt, hogy győzelem esetétén négy ponttal meglép riválisától az ESMTK, egyúttal közelebb kerül a középmezőnyhöz. Az erzsébetiek dolgát nehezítette, hogy kapusuk, Tokaji Roland családi okok, Bencsik László pedig egy fogászati jellegű szájsérülés miatt hiányzott a csapatból. A kaput a korábban ezen a poszton már többször bizonyító Pölöskei Márk védte, a góljai viszont hiányoztak elöl.

A fűtetlen iskolai tornateremben lejátszott mérkőzés első félidejében nem lehetett elégedett a fiúkkal Schmauder Antalné edző, nem sok valósult meg a pályán abból, amit megbeszéltek. A gyenge védekezés és a pontatlan támadásbefejezések következtében kétgólos diósdi előnnyel zárult ez a játékrész. A szünet után is hasonló volt a helyzet, sőt, volt, amikor már négy találattal is vezettek a hazaiak. A hajrára aztán összeszedte magát az erzsébeti gárda, és negyven másodperccel a vége előtt, egygólos előnyben ismét mehetett előre. Az egész pályás letámadásra váltó, a piros-fehérekre rárontó diósdiak számunkra szokatlan segítséget kaptak. A játékvezetők passzivitás miatt előzetes jelzés nélkül elvették a labdát az ESMTK-tól, majd a játékszert a földre helyező Szadai Barnabást piros lappal kizárták, mondván, nem adta oda azt az ellenfélnek. A diósdiak éltek a felkínált lehetőséggel, emberelőnyüket kihasználva egyenlítettek (22-22). A mieink közül ismét Vagyóczki Patrik lőtte a legtöbb gólt.   

– Nem játszottunk jól, hiányzott a korábban gyakran látott tűz a csapatból, de ha a végén nincsenek a botrányos bírói ítéletek, így is megnyerhettük volna a meccset – mondta érthetően mérgesen Schmauder Antalné.